EFRO-project Bergwijkbrug

 

Wat is EFRO?

Het lokaal bestuur Merelbeke deed in 2017 mee aan een oproep van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) voor de realisatie van fietsersbruggen. Samen met enkele projectpartners dienden we een projectvoorstel in. Dit projectvoorstel voor de Bergwijkbrug werd goedgekeurd waardoor we een bedrag van 736.000 euro konden bekomen om het fietsgedeelte van de brug deels te financieren.
Meer informatie over EFRO kan je terugvinden op de webpagina van de Europese Commissie.

Projectpartners

Voor de realisatie van het EFRO-project Bergwijkbrug staan we als lokaal bestuur Merelbeke niet alleen aan het roer. Zo zijn er verschillende partners nauw betrokken bij het project, waarmee we de planning van de werken en voorziene omleidingen afstemmen: 

De Vlaamse Waterweg NV

De Vlaamse Waterweg NV is de beheerder van de Ringvaart en bruggen en hoofdopdrachtgever van het EFRO-project Bergwijkbrug

Lokaal Bestuur Merelbeke

Als lokaal bestuur Merelbeke zijn we als projectpartner zeer nauw betrokken bij dit project. De Bergwijkbrug bevindt zich op het grondgebied Merelbeke, die naast de Vandepittebrug (Hundelgemsesteenweg) en de Heiwijkbrug (complex Merelbeke E40-R4) een belangrijke verbinding vormt tussen Flora en Merelbeke-centrum.

Agentschap Wegen en Verkeer

Het Agentschap Wegen en Verkeer wenst het kruispunt Guldensporenlaan met de Bergwijkbrug aan te pakken en maakt van de gelegenheid gebruik om dit tegelijkertijd met de werken aan de brug uit te voeren. Zij staan ook in voor de aanpassing van de verkeerslichten. Daarnaast zijn ze ook wegbeheerder van de R4 die onder de Bergwijkbrug doorloopt.

Provincie Oost-Vlaanderen

Ook de provincie Oost-Vlaanderen maakt van de vernieuwing van de Bergwijkbrug gebruik om ook het fietspad ten noorden van de brug (Ringvaartfietspad) aan te leggen, waardoor je ten noorden van de Bergwijkbrug zowel op als onder de brug zal kunnen fietsen van en naar Flora. Daarnaast kunnen we ook rekenen op 100% subsidies van de provincie Oost-Vlaanderen voor de aanleg van fietsinfrastructuur op de Bergwijkbrug.

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Waar?

Dienst mobiliteit
Gemeentehuis (eerste verdieping)
Hundelgemsesteenweg 353
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag: tot
Morgen:Gesloten

Contact

  • 09 210 33 11
  • 09 210 33 14
09 210 32 59
mobiliteit [at] merelbeke.be

Bekijk ook

  • De totale duur van de werken bedraagt ongeveer 14 maanden. We zouden graag tegen het einde van september 2021 de nieuwe Bergwijkbrug in gebruik willen nemen.
    We sluiten de Bergwijkbrug zelf 9 maanden af voor zowel voetgangers, fietsers als automobilisten.

  • De nieuwe Bergwijkbrug zal ruimte bieden voor een veilige infrastructuur voor zowel voetgangers, fietsers als autoverkeer.

  • Blijf je graag op de hoogte van de werken? Heb je een vraag of wil je iets melden? Contacteer dan de dienst Ruimte van het lokaal bestuur Merelbeke.