U bent hier

Flora Op Wielekes

Flora Op Wielekes: een bibliotheek van kinderfietsen

Wat?

Op Wielekes promoot fietsen bij (en met) kinderen tussen 2 en 12 jaar. Het project maakt kwalitatieve kinderfietsen toegankelijk door middel van een deelsysteem. Jonge gezinnen die lid zijn van Op Wielekes kunnen een loopfiets, een aanhangfiets of een kinderfiets gebruiken. Leden van Op Wielekes groeien mee met het aanbod. Naarmate hun kinderen groter worden, gebruiken ze wat ze op dat moment nodig hebben.

Flora Op Wielekes

Hoe?

Wie inschrijft bij Flora Op Wielekes kan in het depot van De Keiberg kiezen uit een aanbod van degelijke kinderfietsjes. Na het tekenen van een contract neem je de fiets mee naar huis. Wordt de fiets te klein voor je kind, dan breng je hem terug en krijg je een groter model mee. Bij elke wissel wordt de oude fiets in goede staat hersteld zodat die opnieuw kan worden uitgeleend.

 

WAAR: De Keiberg, Hundelgemsesteenweg 270, 9820 Merelbeke

WANNEER: elke vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur

Prijs?

  • eenmalige waarborg van €20
  • jaarabonnement: €30
  • familie-abonnement: €20 (vanaf het tweede fietsje)

Wie een eigen (kwalitatief) fietsje binnenbrengt, krijgt een jaarabonnement cadeau!

Cash betalen ter plaatse of vooraf storten op: BE78 8939 4406 4386

Volg 'Flora op Wielekes' op Facebook.

Op Wielekes is een project van Bewonersplatform Flora, Netwerk Bewust Verbruiken, de provincie Oost-Vlaanderen, het arbeidscentrum De Keiberg en de gemeente Merelbeke. Op Wielekes wil elk kind aan een kwalitatieve kinderfiets op maat helpen. Toegang hebben tot een kinderfiets wordt zo belangrijker en waardevoller dan de fiets zelf bezitten.

Bekijk ook