Afscheidsfestival

Afscheidsfestival

Wat?

GC ’t Groenendal eindigt in schoonheid en daarom serveren we een laatste keer een heerlijke portie cultuur in de natuur.

We boksten een superleuk afscheidsfestival in elkaar voor klein en groot! Vlieg

 

zaterdag 21 september

Namiddag van 14.00 tot 17.00 uur 

Om in te kaderen (workshop voor kinderen) De Keiberg

Beschilder een kader of spiegel met/als een leuke herinnering. Workshop door De Keiberg.

 

Luistervinken (5 tot 8 jaar) bib

Kom binnen in de kapel, kies een leuke plek uit en spits je oren. Samen met de bib-voorlezers kan je lekker wegdromen en genieten van verhalen vol nostalgie.

  • 14.30 tot 15.00 uur (sessie 1)
  • 15.30 tot 16.00 uur (sessie 2)

Sint-Elooiskapel, Brandegems Ham.

 

Verwenteam Productions en zonen

Laat je ‘in de watten’ leggen, ontvang een mooi compliment of geniet van een persoonlijk gedicht of serenade en laat je verwennen door het professionele verwenteam van Productions en Zonen.

Heimweemachine ‘Don Babylon’

Ga op ontdekkingsreis tussen nostalgische toestellen zoals film- en diaprojectors, cassetterecorders, radio’s en telefoons of schrijf een gedicht op een oude typemachine.

BRUUT - Theateratelier (10+) Het Scheldeoffensief

BRUUT is een inclusief theateratelier van Het Scheldeoffensief vzw waarbij mensen met en zonder beperking samen op de planken staan. Speciaal voor deze gelegenheid maken ze samen een mini-performance met als thematiek 'afscheid van een cultuurhuis' onder leiding van theatermaker en Merelbeeks ambassadeur Frank Dierens.
Grote zaal, met een toonmoment om 16.30 uur.

Uitgelezen bib

Zak onderuit in de gezellige leestijdstoeltjes en geniet van een heerlijk nostalgische sfeer. Citaten uit kortverhalen, poëzie, proza en theaterteksten nemen je mee naar het verleden en laten je wegdromen over de toekomst. Lekker en nostalgisch uitblazen! Samengesteld door de bib.

Wandeling Natuurpunt

Geanimeerde opdrachtenwandeling in de Scheldevallei door Natuurpunt Boven-Schelde. Voor deze opdrachtenwandeling kan je starten tussen 14.00 en 15.00 uur aan GC 't Groenendal.
Info: jolienherman [at] hotmail.com of 0470 506 165

Blotevoetenpad

Zet al je zintuigen en je beide voeten in om de bijzondere prikkels van verschillende materialen te ervaren.

Compostmobiel

Bezoekers met groene vingers kunnen een kijkje nemen bij de compostmobiel. Composteren en kringlooptuinieren zijn immers de manier om heel wat groenafval, en kosten, te vermijden. De Merelbeekse compostmeesters staan je daarin graag bij met info en tips.

Maak een insectenhotel (workshop voor kinderen)

Insecten zijn voor mens en milieu heel nuttig: ze bestuiven bloemen en zorgen voor een ecologisch evenwicht. Help de kriebelbeestjes aan een gezellig nest! De Compostmeesters helpen je op weg.

Inleefmobiel: Merelbekenaar wereldburger!

GC 't Groenendal verhuist na vele jaren naar een nieuw stek. Verhuizen brengt leuke maar ook minder leuke dingen met zich mee. Ook de Merelbekenaar gaat graag op ontdekking in de wereld. Reizen of verhuizen. Voor het werk of voor het plezier. Maar een Merelbekenaar komt ook graag terug thuis. Merelbeke trekt ook veel mensen aan van overal in de wereld. Ondertussen wonen we met 97 verschillende nationaliteiten op ons grondgebied. Kom en ontdek de favoriete reisverhalen en mooie plekjes van tal van Merelbekenaren en voeg jouw plekjes en reisbestemmingen toe!

Oxvan Oxfam

De Oxfam-caravan wil graag van jou weten op welke manier eerlijke handel mogelijk is. Speel het spel, leer over fairtrade producten en het verhaal erachter of passeer en geniet rustig aan een tafeltje. 

Bar Velt

Drankjes en taart door Velt.

Home Cookin' Band

Laat je op sleeptouw nemen door de swingende Home Cookin' Band o.l.v. Filip Verneert. Home Cookin Band

 

Avondprogramma vanaf 20.00 uur

met nostalgisch terugblikken, een professioneel verwenteam en een Café Chantant

's Avonds zetten we het feest verder met een Café Chantant! Muzikant Filip Verneert en zijn gelegenheidsband zorgen voor de muziek, een aantal enthousiaste, lokale zangers voor een passend afscheidslied.
Het verwenteam van Productions en Zonen leidt de avond in goede banen en zorgt voor de knotsgekke, interactieve presentatie.

Nu enkel jullie nog! Ons geliefd en trouw publiek, wees welkom en in grote getale aanwezig!

 

Opgelet, tijdens het festival zijn wegenwerken aan de gang ter hoogte van Brandegems Ham, kom zoveel mogelijk met de fiets of parkeer je wagen in één van de omliggende straten.

Prijs?

Gratis.

Bekijk ook

  • Tarte Matinee is een gratis, initiatief van de dienst cultuur i.s.m. Vrijetijdsateliers, Muziekatelier, Academie voor Podiumkunsten, Atheneum en tal van creatieve verenigingen en Merelbekenaren.

  • Jong en oud zingen samen de pannen van het dak in het gloednieuwe Cultuurhuis Merelbeke!