Basisonderwijs

Officieel gesubsidieerd onderwijs

GILKO Merelbeke

Het GILKO in Merelbeke biedt een gevarieerde schoolkeuze

 1. In de Kloosterstraat streven we naar parallelklassen per geboortejaar, dit om in kleinere klasgroepen te werken. De kleinsten kunnen tijdens een vermoeiende schooldag ook gebruik maken van de slaapklas. 

  Afdeling Kloosterstraat
  Kleuter- en lager onderwijs
  Kloosterstraat 19
  T 09 210 35 70
   

 2. In de Bergwegel staat de groene omgeving centraal. Ook de speelplaats werd– onder impuls en ondersteuning van ouders – aangepakt om het groene karakter te versterken. De kinderen worden er nu op verschillende manieren toe aangezet om buiten te spelen.

  Afdeling Bergwegel
  Kleuter- en lager onderwijs
  Bergwegel 6
  T 09 210 35 30
   

 3. GILKO Lemberge is een kleine school waardoor er een familiale en gezellige sfeer heerst. We zijn er gehuisvest in een nieuw passief schoolgebouw.  Dit gebouw is volledig afgestemd op de noden van de kinderen.

  Afdeling Lemberge
  Kleuter- en lager onderwijs
  Burg. Maenhautstraat 1
  T 09 210 35 40

Directeur

Sophie Lejeune & Rebecca Pauwels

gsm 0474 48 38 82

gilko [at] merelbeke.be

www.gilko.be

GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap

Basisschool van het GO! Merelbeke 

Een jong dynamisch team biedt alle kinderen optimale kansen om op te groeien tot gelukkige, positief denkende, kritische jongeren. Wij opteren voor een onderwijs waarin er naast de kernopdracht – kwalitatief hoogstaand onderwijs aanbieden – ook ruimte is voor het bewaken van welbevinden van ouders, personeel en vooral dat van de kinderen. Wij streven naar een onderwijsloopbaan met naadloze overgang: van 0 tot 18 jaar op dezelfde school is bij ons mogelijk.

Afdeling De Linde

Kleuter- en lager onderwijs

Gaversesteenweg 195

T 09 231 64 57

dir.bs-merelbeke [at] scholengroep.gendir.bs-merelbeke [at] scholengroep.gent (t) 

Kinderdagverblijf De Toverlinde

Gaversesteenweg 195

gsm 0474 88 73 68

Afdeling Flora

Kleuter- en lager onderwijs

H. Consciencestraat 56

T 09 230 90 83

dir.bs-merelbeke [at] scholengroep.gent

www.bs-merelbeke.be

Vrij gesubsidieerd onderwijs

Scholengemeenschap Land van Rhode

Paus Johannescollege – Merelbeke

Onze school is een gemengde basisschool met zeven kleuterklassen en twaalf lagere klassen. Drie gymleerkrachten, een kinderverzorgster, een zorgcoördinator en een ICT-coördinator versterken ons team.

Voor een zorgzame begeleiding van kinderen streven we naar een doorzichtige samenwerking tussen ouders en school. Een goede dialoog vinden we echt belangrijk. Altijd welkom voor een vrijblijvend bezoek aan onze school. Geef een belletje of kom eens langs. Bezoek alvast onze website.

Kleuter- en lager onderwijs

Hundelgemsesteenweg 239

T 09 230 76 48

info [at] pausjohannescollege.be

www.pausjohannescollege.be

Sint-Elooischool – Kwenenbos

Onze basisschool herbergt in het hoofdgebouw en in het huis aan de overkant samen zes kleuterklassen en negen lagere klassen. In een liefdevol en zorgzaam kader draagt elk teamlid zijn of haar steentje bij om je grootste schat in een warme sfeer optimaal te begeleiden. We besteden graag aandacht aan een degelijke opvoeding gebaseerd op vriendelijkheid en een structuur. Ben je nieuwsgierig naar hoe we dit concretiseren? Kom dan zeker even langs: een telefonische afspraak helpt om rustig de tijd te kunnen nemen voor een uitgebreid vrijblijvend kennismakingsbezoek.

Kleuter- en lager onderwijs

Sint-Elooistraat 79

T 09 362 64 95

directie [at] sint-elooischool.be

www.sint-elooischool.be

Sint-Michielsschool – Flora

De Sint-Michielsschool biedt kleuter- en lager onderwijs met veel aandacht voor een uitgebreide zorgwerking. De talenten van kinderen zetten we graag in de kijker op onze MI-dagen. We focussen meer en meer op het leren van elkaar en sociale vaardigheden vinden we belangrijk. Via de website kan je zeker al wat smaken wat we graag willen bieden: kwaliteitsvol onderwijs en een degelijke opvoeding. Voor een afspraak bel je best vooraf met de school. Van harte welkom!

Kleuter- en lager onderwijs

Bergstraat 34

T 09 230 71 88

info [at] sint-michielsschool.be

www.sint-michielsschool.be

SG De Graankorrel – Melsen – Schelderode

We zijn een christelijk geïnspireerde school waar “waarden” belangrijk zijn met oog en zorg voor de eigenheid van ieder kind die borg staat voor kwaliteitsonderwijs met een open en dynamische blik op de leefwereld rondom ons. Kortom, een plattelandsschool op maat van jouw kind! Een vrijblijvend bezoek aan onze scholen kan op afspraak.

Graag stellen we u vanaf 01.09.2018 ons vernieuwd pedagogisch concept/project voor om nog beter tegemoet te komen aan de noden van jullie kinderen.  In Melsen verwelkomen we graag alle kinderen vanaf 2,5 jaar tot en met het tweede leerjaar. We bieden hen graag alle kansen tot samen-opgroeien en ontwikkelen via een sterk ervaringsgericht onderwijs met ruimte tot exploreren en experimenteren.  Vanaf het derde leerjaar tot en met de zesde klas worden onze leerlingen ondergebracht in Schelderode. Hier willen we inzetten op de verdere groei tot ‘zelfstandige’ individuen met ruimte voor ontwikkeling van hun eigen talenten. Overtuig uzelf en maak geheel vrijblijvend een afspraak om met onze school en haar werking kennis te maken.

 

Hoofdschool Melsen

Peuterklas tot en met 2e leerjaar

Gaversesteenweg 853

T 09 384 30 73

Afdeling Schelderode

3e tot en met 6e leerjaar

Gaversesteenweg 518

T 09 362 60 41

Directie

Carlo Piscador

directie [at] sgdegraankorrel.be

www.sgdegraankorrel.be

Basisschool 0.-L.-V.-Visitatie – Bottelare

Je mag zijn wie je bent

en zoals je bent

met je kwaliteiten en gebreken

om te kunnen worden wie je in je aanleg bent

maar zoals je je nu niet kan tonen

en je mag het worden op jouw wijze en jouw uur.

Wil je onze school echt kennen, maak een afspraak en we nemen tijd voor jullie.

Kleuter- en lager onderwijs

Stas de Richellelaan 19

T 09 362 88 33

directie [at] visitatiebottelare.be

www.visitatiebottelare.be  

Landelijke Steinerschool Munte

De Landelijke Steinerschool bevindt zich midden in het groen in een beschermd gebouw naast de kerk van Munte. Het onderwijs in deze gesubsidieerde school is gericht op het in harmonie brengen van het denken, het voelen en het handelen; de volwaardige basis voor de verdere ontwikkeling van het kind. Het hele team verzekert een klimaat van geborgenheid en respect waarin de kinderen optimaal kunnen leren én spelen. Door de unieke locatie genieten de peuters, kleuters en lagere schoolkinderen van de seizoenen in al hun pracht. De school telt twee peuterklasjes, drie kleuterklassen en een lagere school van het eerste tot en met zesde leerjaar. Maak een afspraak met de directie voor een kennismaking en een kijkje in de klassen, de schooltuin en ons uniek pedagogisch project.

Kleuter- en lager onderwijs

Munteplein 5A

T 09 330 62 96

info [at] landelijke-steinerschool-munte.be

www.steinerschoolmunte.be

 

 

Bekijk ook