Zitdag Wijk-werken Leie en Schelde

Zitdag: elke maandag van 9u00 tot 12u00 en van 13u00 tot 16u00

Wat is wijk-werken?

Met het wijk-werken gaan heel wat werkzoekenden aan de slag in scholen, verenigingen, bij de gemeente of in land- en tuinbouwbedrijven. Maar ook bij je thuis kunnen wijk-werkers enkele uren per week werkervaring opdoen. Die ervaring is belangrijk en is vaak een noodzakelijke stap in de zoektocht naar een duurzame job.

Veel activiteiten mogelijk

Via het wijk-werken kan je verschillende soorten opdrachten laten uitvoeren: sneeuwruimen of gezelschap bij ouderen, gras afrijden bij je thuis, kinderopvang of busbegeleiding op een school, enz. Ook voor logistieke ondersteuning of parkingwachters bij evenementen kan je de hulp inschakelen van een wijk-werker. Wil je beroep doen op een wijk-werker? Registreer je dan eerst online op vdab.be/wijk-werken. Bij je registratie krijg je een overzicht van de mogelijke activiteiten.

Kostprijs

Na je registratie betaal je een jaarlijkse bijdrage van 7,50 euro. Nadien kan je beroep doen op een wijk-werker en betaal je per gepresteerde uur. Voor een wijk-werkcheque betaal je 7,45 euro per uur. Er zijn papieren cheques, maar je kan ook elektronische cheques aankopen. De wijk-werker is verzekerd, je hoeft dus zelf geen verzekering af te sluiten. Ook een verplaatsingsvergoeding is inbegrepen in de prijs van een wijk-werkcheque.

Werken Leie en Schelde

Sandanna Van de Velde

sandanna.vandevelde [at] vdab.be

T 0471 54 33 60

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Waar?

Sociaal huis
Sociaal Huis
Hundelgemsesteenweg 357
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag:Gesloten
Eerstvolgende openingsdag:(29/11) tot
enkel op afspraak

Contact

  • 09 210 33 50
sociaalhuis [at] merelbeke.be

Bekijk ook

  • Een sociale woning huren bij een sociaal verhuurkantoor  
  • Dyzo legt zich toe op het begeleiden van actieve ondernemers en ondernemers in faling.

  • Eerstelijnsbijstand waarbij gratis praktische inlichtingen, juridische informatie of een eerste advies kan worden verstrekt.
  • De maatschappelijk werker van de FOD Sociale Zekerheid geeft informatie over de tegemoetkomingen aan personen met een handicap: de inkomensvervangende en integratietegemoetkoming en de tegemoetkoming hulp aan bejaarden.

  • Wonen Leie & Schelde organiseert op maandagvoormiddag en donderdagnamiddag zitdagen in het Sociaal Huis. Je kan er terecht met vragen over alles rond wonen.