Communicatie over de werken

Hoe blijf je op de hoogte?

De werken aan de Bergwijkbrug brengen de nodige hinder met zich mee. We willen je dan ook zo goed mogelijk informeren over de planning en vooruitgang van de werken. 

Naast de overzichtspagina www.merelbeke.be/bergwijkbrug, zetten we diverse kanalen in om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de werken.
Zo zal er regelmatig een update over de werken aan de Bergwijkbrug te lezen zijn in ons infomagazine.

Ook via nieuwsberichten op de website houden we je op de hoogte.

Hou tot slot zeker ook onze Facebookpagina én Twitterpagina in de gaten voor de laatste stand van zaken.

Zit je met vragen?

Met je vragen over de werken aan de Bergwijkbrug kan je terecht bij de dienst Ruimte van het lokaal bestuur Merelbeke. De dienst is rechtstreeks te bereiken op het nummer 09 210 33 11 of via mobiliteit [at] merelbeke.be.mobiliteit [at] merelbeke.be (subject: Werken%20Bergwijkbrug) ( )

Bekijk ook

  • De Bergwijkbrug, de kleine brug over de Ringvaart ter hoogte van de Fraterstraat, wordt dankzij steun van het EFRO vervangen door een nieuwe brug met veilige fietsinfrastructuur. 

  • De oude Bergwijkbrug is op 4 januari 2021 toegegaan voor voetgangers, fietsers en gemotoriseerd verkeer. Het verkeer zal tot eind september een omleiding moeten volgen.

  • De totale duur van de werken bedraagt ongeveer 14 maanden. Gedurende 9 maanden zal de brug niet toegankelijk zijn, en dat voor alle verkeer. Als alles goed gaat, is de nieuwe Bergwijkbrug klaar tegen eind september 2021.

  • De nieuwe Bergwijkbrug zal ruimte bieden voor een veilige infrastructuur voor zowel voetgangers, fietsers als autoverkeer.

  • Eens de Bergwijkbrug gesloten is, worden verschillende maatregelen genomen om het verkeer dat van de R4 komt, af te wikkelen. Herbekijk hier een infosessie over deze specifieke maatregelen.

  • Heb je vragen over de Werken aan de Bergwijkbrug? Kijk dan alvast hier even bij de veelgestelde vragen.