Toelage sociale economie

Wat?

De gemeente kent jaarlijks een toelage sociale economie toe voor het maken van werkingskosten in het jaar voorafgaand aan de aanvraag.

Wie?

De toelage sociale economie wordt toegekend aan erkende beschutte en sociale werkplaatsen en aan arbeidszorginitiatieven die aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Voorwaarden

De toelage dekt kosten zoals huur, energie, water en telefoon. Hiervoor moeten contracten en facturen voorgelegd worden zoals aangegeven in het toelagereglement.

Hoe?

Vul het aanvraagformulier toelage sociale economie digitaal in en bezorg het uiterlijk 1 maart ondertekend en vergezeld van de nodige documenten aan de dienst werk en economie.

Prijs?

Deze toelage bedraagt het totaal aan bewezen werkingskosten zoals huur, energie, water en telefoon en bedraagt in totaal maximaal 6 000 euro per jaar

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Waar?

Dienst lokale economie
Gemeentehuis (eerste verdieping)
Hundelgemsesteenweg 353
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag: tot
Morgen: tot

Contact

  • 09 210 33 54
09 210 32 99
werkeneconomie [at] merelbeke.be

Bekijk ook

  • De gemeente Merelbeke kent jaarlijks een toelage toe aan land- en tuinbouwers die groenbemesten op akkerland gelegen op grondgebied Merelbeke.

  • De Vlaamse overheid biedt een aantal subsidies en premies aan voor investeringen in opleiding, advies, milieu, energie, tewerkstelling, export en innovatie.

  • Bedrijven kunnen onderling samenwerken om het economisch resultaat te verbeteren, de belasting op het milieu te verminderen en de ruimte efficiënter te gebruiken.

  • Ondernemingen die de Cadeaubon Merelbeke aan hun personeelsleden willen schenken, kunnen onder bepaalde voorwaarden genieten van fiscale voordelen.

  • Fluvius kent premies toe aan ondernemingen die energiezuinige maatregelen nemen. Ontdek ze hier!