U bent hier

Ondersteuning van projecten en vrijwilligers in het Zuiden

Wat?

Het gemeentebestuur ondersteunt enerzijds projecten in het Zuiden waar inwoners uit Merelbeke langdurig bij betrokken zijn. Anderzijds wil de gemeente ook dat inwoners uit Merelbeke die zich ter plekke in het Zuiden inzetten, voor een periode langer dan vijf weken, aanspraak kunnen maken op een tegemoetkoming.

Voorwaarden

Bij voorkeur worden projecten van Merelbekenaren in het Zuiden of projecten in het Zuiden waar Merelbekenaren aan deelnemen ondersteund, die aandacht hebben voor structurele oorzaken en noden in het Zuiden en gericht zijn op de totale ontwikkeling en de zelfredzaamheid, emancipatie en participatie van de plaatselijke bevolking.

Tips voor wie van start gaat met een project in het Zuiden

Niet-traditionele spelers in ontwikkelingssamenwerking zoals burgers, bedrijven, jeugdbewegingen, scholen, organisaties … die een project opstarten in het Zuiden worden ook wel 4e Pijlers of Particuliere Initiatieven genoemd. Hun projecten zijn meestal kleinschalig en beperkt in tijd, plaats en budget.

 

Wil jij een project starten in het Zuiden? Denk dan goed na waarom je dat wil doen. Wie aan ontwikkelingssamenwerking doet, mengt zich met het leven van anderen. Dat brengt verantwoordelijkheden met zich mee. De tips uitgewerkt door het 4e Pijler Steunpunt helpen je al een heel eind op weg bij het opstarten van een project in het Zuiden!

 

Ook het handboek Eerste Hulp Bij Ontwikkelingswerk dat je kan uitlenen bij de bibliotheek, kan inspirerend zijn en staat boordevol tips en tricks.

 

Wanneer je beslist om een project te starten in het Zuiden, raden we je aan om jouw initiatief te registreren op de website van het 4e Pijler Steunpunt. Zo kom je in contact met gelijkaardige initiatieven in het land of de sector waarin jij je engageert.

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Waar?

Dienst noord-zuid
Dienst noord-zuid
Hundelgemsesteenweg 353
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag: tot
Morgen:Gesloten

Contact

  • 09 210 32 19
noordzuid [at] merelbeke.be

Bekijk ook