Toelage buurtactiviteiten

Wat?

Een barbecue organiseren voor je straat? Een nieuwjaarsreceptie in je buurt? Als jij een open buurt- of straatfeest organiseert kan je ondersteuning krijgen.

Hoe?

  • Om alles in orde te maken, vul je ten laatste zes weken voor je evenement plaatsvindt een evenementenformulier in.
  • Vink in het formulier aan dat je in aanmerking komt voor een subsidie en geef dit ook aan in het vak voor de dienst evenementen.
  • Je krijgt per e-mail de melding dat jouw dossier werd ingediend. Na goedkeuring van de subsidieaanvraag krijg je een blanco onkostennota.
  • Bezorg die ingevuld en met kopieën van je facturen terug na het evenement, samen met een uitnodiging en een sfeerfoto.
  • Daarna wordt je subsidie op het einde van het kwartaal op je rekening gestort.

Prijs?

Subsidie van maximaal 625 euro tijdelijk verhoogd tot 2.500 euro

Voor elk initiatief voorziet de gemeente een subsidie van maximaal 625 euro.  Dit bedrag is tijdelijk verhoogd tot 2.500 euro (zelfs tot 4.000 euro voor kermisinitiatieven) tot 31 december 2021, als duwtje in de rug na de moeilijke coronaperiode. Je kan daarmee kosten zoals de huur van tenten of een muziekinstallatie, tafels en stoelen betalen. Veel van die praktische zaken kan je ook lenen bij de uitleendienst van de gemeente. Niet alle kosten worden aanvaard: dranken, voeding, aankoop van materialen als tenten en barbecues zijn bijvoorbeeld uitgesloten.

 

Verzekeringspolis voor buurtinitiatieven

Naast deze subsidie kan je gebruikmaken van onze verzekeringspolis voor buurtinitiatieven. Voor alle aangemelde initiatieven zijn de organisatoren verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen.

Leen ons materiaal

Partytenten, podiumelementen, tafels, stoelen, spelmateriaal, audiomateriaal. Vooraleer je gaat huren, ga je best eens na welk materiaal er beschikbaar is bij onze uitleendienst.  Waarschijnlijk heb je dan al heel wat materiaal voor je initiatief kunnen reserveren.

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Waar?

Sociaal huis
Sociaal Huis
Hundelgemsesteenweg 357
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag: tot
Morgen:Gesloten
enkel op afspraak

Contact

  • 09 210 33 50
sociaalhuis [at] merelbeke.be

Bekijk ook

  • Wanneer je zelf een erfgoedproject organiseert, kan je hiervoor een toelage ontvangen.