U bent hier

Milieuvergunningenwegwijzer

Wat?

Je kan via de milieuwegwijzer van de Vlaamse overheid nagaan waarvoor je een milieuvergunning nodig hebt of een melding moet doen. Via deze tool kunnen burgers en ondernemers nagaan of ze voor een activiteit al dan niet een vergunning moeten aanvragen of meldingsplicht hebben.

Hoe?

Stap 1: Kies uit de lijst van activiteiten één of meerdere activiteiten die je op eenzelfde locatie wenst uit te baten.

Stap 2: Doorloop de vragenlijst. Je vindt bij elke vraag aan de rechterzijde aanvullende informatie die je kan helpen bij het beantwoorden van de vraag.

Stap 3: Na het doorlopen van de vragen, wordt een resultatenpagina getoond met een aanduiding van de klasse van je bedrijf en de overeenkomstige rubrieken. Dit kan je gebruiken bij het indienen van een melding of milieuvergunningsaanvraag.

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Waar?

dienst Leefmilieu
Gemeentehuis (eerste verdieping)
Hundelgemsesteenweg 353
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag:Gesloten
Eerstvolgende openingsdag:(27/09) tot

Contact

  • 09 210 32 70
09 210 32 99
milieu [at] merelbeke.be

Bekijk ook

  • In bepaalde gebieden is het wijzigen van vegetaties (bermen, graslanden,...) of kleine landschapselementen (houtkante, hagen, bomen,...) verboden of is er een natuurvergunning nodig.

  • In Vlaanderen hebt u voor een aantal activiteiten, voor opslag van goederen en producten of voor het houden van dieren een vergunning nodig of moet u een melding doen.

  • Wil je een muziekactiviteit organiseren met elektronisch versterkte muziek dat toegankelijk is voor publiek? Dan moet je rekening houden met enkele geluidsnormen.

  • Voor het bebossen van grond met een agrarische bestemming is er een gemeentelijke bebossingsvergunning nodig van het college van burgemeester en schepenen.

  • Blaffende honden kunnen voor veel geluidshinder zorgen. Voor een hondenkennel van meer dan 10 dieren moet een milieuvergunning worden aangevraagd.

  • Je mag enkel (niet-)automatische vogelschrikkanonnen of gelijksoortige toestellen die bedoeld zijn om vogels te verjagen ter bescherming van akkerbouw, tuinbouw en fruitteelt gebruiken indien je schriftelijke toestemming van de burgemeester hebt.

  • Voor het kappen van een bos met de bedoeling om het daarna opnieuw aan te planten, heb je een kapmachtiging nodig van het Agentschap Natuur & Bos. 

  • Ben je een liefhebber van vissen? Dan kan je in Merelbeke op enkele plaatsen vissen.