U bent hier

Gemeentelijke stedenbouwkundige verordening

Wat?

De gemeentelijke stedenbouwkundige verordening omvat stedenbouwkundige voorschriften die van toepassing zijn op het volledige grondgebied Merelbeke.

De verordening legt extra dossierstukken op voor verkavelingen met en zonder nieuwe wegenis, voorziet in strikte bepalingen over de realisatie van woonentiteiten in de dakverdieping, aangevuld met een algemene bouwhoogtebeperking, legt kwalitatieve normen op met betrekking tot de grootte van berg- en buitenruimten, introduceert een verplichting tot realisatie van voldoende parkeerplaatsen en voorziet tot slot in de realisatie van groene ruimten binnen nieuwe verkavelingen met wegenisaanleg.

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Waar?

dienst Omgeving
Gemeentehuis (eerste verdieping)
Hundelgemsesteenweg 353
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag: tot en van tot
Morgen: tot

Contact

  • 09 210 33 40
09 210 32 59
ros [at] merelbeke.be

Bekijk ook

  • Bij het bouwen of verbouwen van een woning kan het zijn dat er aanpassingen moeten gebeuren aan het voetpad of het fietspad zodat je je woning of garage vlot kan bereiken, zoals het verharden van een oprit, het verlagen van een boordsteen aan het voetpad of het verplaatsen van een verkeersbord.

  • Als u de inlichtingen over een perceel in het Vlaamse Gewest bevestigd wilt zien, dan kunt u een stedenbouwkundig attest aanvragen. Zo hebt u meer zekerheid.

  • De omgevingsvergunning vervangt en verenigt verschillende vergunningen (de vroegere stedenbouwkundige vergunning, verkavelingsvergunning, milieuvergunning, natuurvergunning, sociaal-economische machtiging).

  • Bij de verkoop van een woning moet u stedenbouwkundige informatie ter beschikking stellen aan de koper. Die stedenbouwkundige informatie kunt u verkrijgen door een uittreksel te vragen uit het plannen- en vergunningenregister.