U bent hier

Elke tuin een boom of struik

Wat?

In Merelbeke zijn er veel tuinen die enkel bestaan uit gazon. Hoe mooi gemaaid ook, in essentie zijn dat monotone grasvlaktes met een beperkte natuurwaarde. Door bomen en struiken te bedelen onder de inwoners, wil het lokaal bestuur meer diversiteit in de tuinen brengen. Per adres in Merelbeke kan je één boom of twee struiken bestellen, zolang de voorraad strekt. Voor deze actie werkt het lokaal bestuur samen met Velt vzw.

Belangrijk om vooraf weten

  • Kies een boom die in jouw tuin past. Heb je eerder een kleine tuin,dan kies je misschien beter voor struiken.
  • Bekijk hier het aanbod van bomen en struiken: Plantgoed bomenactie Velt Scheldevallei 2021.pdf. Op de plantenfiches kan je onder andere terugvinden hoe groot de bomen en struiken zijn op het moment van het ophalen en hoe groot ze worden.
  • Eens je jouw boom of struiken hebt, plant ze dan zo snel mogelijk. Zo blijven de wortels niet te lang bloot liggen.
  • Een grote boom (hoogstammig) moet minimaal 2 meter van de perceelsgrens geplant worden. Een struik mag al op 0.5 meter van de perceelsgrens geplant worden.

Wie?

Alle inwoners van Merelbeke kunnen per adres één boom of twee struiken bestellen.

Hoe?

  • Bestellen kan hier tussen 20 en 27 oktober. Je mag maximaal 1 boom OF 2 struiken bestellen. De combinatie van een struik met een boom is niet mogelijk.
  • U krijgt binnen de week na bestelling een bevestigingsmail. Krijgt u geen bevestigingsmail? Gelieve de dienst Leefmilieu te contacteren.
  • U kunt het plantgoed ophalen tijdens het aangeboden suggestie uur in het weekend van 27 en 28 november 2021

Wat meebrengen?

Voor het ophalen van het plantgoed, neemt u uw identiteitskaart mee. Zo kunt u bewijzen dat u de bomen besteld heeft. Komt u bomen/struiken ophalen voor je buren, (groot)ouders, zorg dan dat je (een kopie van) hun identiteitskaart bij je hebt bij het afhalen.

Prijs?

De bomen en struiken worden gratis bedeeld onder de inwoners van Merelbeke.