U bent hier

BuitenspeelWEEK

BuitenspeelDAG 2021 geannuleerd - Leve de buitenspeelWEEK!

Helaas gooit corona opnieuw roet in het eten bij de organisatie van de buitenspeeldag. Na 2020 zijn we ook dit jaar genoodzaakt om de buitenspeeldag in het gekende concept te annuleren. Jammer genoeg geen honderden kinderen die samen komen om te genieten van springkastelen, sportactiviteiten en workshops en een superleuke dag beleven. We verzetten de buitenspeelWEEK van 19 april naar de week van 17 mei!

Uiteraard bieden we graag een alternatief aanbod aan onze jeugdige inwoners en willen we hen graag naar buiten krijgen, want buitenspelen is toch zoveel leuker dan voor het scherm zitten en computerspelletjes te spelen!
Daarom stellen we jullie graag de buitenspeelWEEK voor, waarbij we dit jaar inzetten op buitenspelen en -sporten in je eigen bubbel(s). Van 17 mei t.e.m. 23 mei stellen we een waaier aan activiteiten voor die je kan doen met je gezin, met je vriendjes uit de buurt of met je klasbubbel. Lees hieronder meer over wat er allemaal te doen is!

 

De scholenbattle

Neem deel met de klas/school en win leuke prijzen! Merelbeekse scholen kunnen vrijblijvend inschrijven in onze scholenbattle. We hebben leuke opdrachten bedacht waar je met je klas kan proberen het beste resultaat te behalen gedurende de buitenspeelweek. Elk klas uit kleuter- en lagere schooljaar krijgt een andere opdracht, waarvoor ze een ganse week de tijd hebben om het beste resultaat te behalen.

Wie er uiteindelijk wint, krijgt een leuk sport- en spelpakket om in de klas te gebruiken. Maar je kan ook punten scoren voor je school. De school die op het einde van de week de beste score haalt, krijgt van ons ook een superleuke prijs, waar alle leerlingen heel veel plezier aan zullen beleven.

Wil je graag deelnemen? Spoor dan je juf of meester zeker aan om jullie in te schrijven!

De ZoeQRtjestocht

Trek je wandelschoenen aan en ontdek een verborgen parel in je eigen gemeente. In het Gentbos organiseren we op woensdag 19 mei 2021 een gratis gezinswandelzoektocht met QR codes van 3 km in het thema van de paralympische spelen.

De paralympiërs (deelnemers aan de Olympische Spelen voor mensen met een beperking) zitten volop in hun voorbereiding en jullie kunnen hen helpen! Op de route van de gezinswandeling vind je 10 QR codes (neem dus minstens 1 gsm mee per bubbel), waar je met je bubbel een opdracht moet doen of een raadsel moet oplossen. Hoe meer opdrachten je tot een goed einde kan brengen en hoe meer raadsels je kan oplossen, des te beter de paralympiërs zich kunnen voorbereiden!

Deze wandeling is gericht op gezinnen met kinderen, maar kan zeker ook individueel worden gedaan. We geven wel mee dat je best goede stapschoenen voorziet, want het Gentbos kan behoorlijk drassig liggen. Het is daarom niet altijd even toegankelijk met een buggy of rolstoel. Maar daartegenover biedt het bos een zeer mooi stukje natuur, idyllische plaatsen en een rustgevende omgeving.

Het vertrek- en aankomstpunt is gelegen aan de parking in de Poelstraat. De eerste wandelaars kunnen starten om 13 uur, de laatste vertrekken om 17 uur.
Omdat we niet alle wandelaars tegelijkertijd willen laten starten (coronagewijs en omdat niet iedereen tegelijkertijd aan de opdrachten staat) wordt er gewerkt in tijdslots! Elke 5 minuten kan er een bubbel vertrekken. Reserveer je tijdslot via sport [at] merelbeke.be.

Zodra je deelneemt aan de zoeQRtjestocht, maak je kans op 1 van de 3 sport- en spelpakketten t.w.v. 50 euro die verloot worden onder de deelnemers. Op woensdag 26 mei maken we de winnaars bekend.

We willen alvast de 5 masterstudenten lichamelijk opvoeding bedanken die hun zoeQRtjestocht voor de buitenspeelweek ter beschikking hebben gesteld.

Aanbod gratis speelpakketten

We vinden het belangrijk dat kinderen tijdens de buitenspeelweek buiten kunnen spelen. In de tuin, in de buurt of op een buurt(speel)pleintje, het maakt allemaal niet zo veel uit. Vanuit het gemeentebestuur willen we daar graag aan bijdragen door speelpakketten gratis ter beschikking te stellen. In deze speelpakketten zitten spel- en sportmaterialen die kinderen niet altijd thuis ter beschikking hebben.

We bieden daarom graag sport- en spelmateriaal van de uitleendienst, de sport-  en de jeugddienst aan in de buitenspeelweek. Een pakket is zeer divers samengesteld uit o.m. reuzespelen, go-carts, kleine fietsjes, …en kan gratis ontleend worden.

Een pakket reserveren kan vanaf woensdag 28 april om 10u via deze website.

 

Fotowedstrijd #BSDMerelbeke21

We willen graag tonen dat Merelbeekse kinderen graag en veel buiten spelen. We vragen dan ook tijdens de buitenspeelweek zoveel mogelijk foto’s waarop je buiten speelt te posten op facebook! Vraag iemand om foto’s te nemen terwijl je buiten aan het sporten of spelen bent en ook om deze op facebook te posten en daarbij de hashtag #BSDMerelbeke21 te plaatsen.

Uit alle foto’s die met deze hashtag worden gedeeld, worden 5 winnaars geloot die een gadgetpakket krijgen van HIP’O, onze mascotte van het speelplein. Deze zullen ook op 26 mei bekend worden gemaakt.

Daarnaast bestaat ook de kans dat onze vliegende reporter jou misschien spot en een foto van je neemt terwijl je buiten aan het spelen bent. Dat kan zomaar op een buurtspeelpleintje, bij de sportclub of zelfs in je eigen tuin! Hij of zij zal je dan zeker vragen of we de foto mogen delen. Ook dan maak je kans op 1 van de 5 gadgetpakketten .

Fietszoektocht

Spring op je fiets samen met je gezinsbubbel en ontdek verborgen plaatsen in Merelbeke en omgeving. We bieden je graag een fietstocht aan langs rustige, autoluwe wegen waaraan ook een zoektocht is gekoppeld op basis van foto’s en vragen. Deze fietstocht brengt je naar mooie verzichten, idyllische plekjes en verborgen natuurschoon waar het genieten geblazen is.

Wens je deel te nemen aan de fietszoektocht? Dat kan door je aan te melden via sport [at] merelbeke.be. Op woensdag 19 mei zal je de fietsroute en bijhorende vragen doorgemaild krijgen en kan je de fietstocht op eigen tempo doen. Het antwoordformulier kan na afloop opnieuw worden doorgestuurd tot ten laatste maandag 24 mei.

Uit alle ingediende antwoordformulieren zullen opnieuw 3 gelukkigen worden geloot die een sport- en spelpakket krijgen t.w.v. 50 euro.

Buurtspeelpleintjes in de kijker

Tijdens de buitenspeelweek willen we graag de buurtspeelpleintjes in onze gemeente in de kijker zetten. Wist je dat er maar liefst 16 speelpleintjes en 1 skatepark zijn in de gemeente? Ook bij jou in de buurt zal er ongetwijfeld eentje zijn. Tijd om deze het tijdens de buitenspeelweek te ontdekken.

Het skatepark bevindt zich in sportpark Flora in de Koestraat, waar de buurtspeelpleintjes zoal gelegen zijn vind je hier.
Hou zeker ook de facebookpagina van de jeugddienst in de gaten, want daar gaan we onze buurtspeelpleintjes de komende weken eens extra in de kijker zetten.

Op woensdag 19 mei gaat onze vliegende reporter ongetwijfeld ook enkele buurtspeelpleintjes bezoeken. Als hij/zij je er kan spotten, dan maak je misschien kans op een leuk gadgetpakket van HIP’O!

Deze buitenspeelweek zet het buitenspelen extra in de kijken, maar eigenlijk willen we kinderen graag 365 dagen per jaar buiten zien. Niet alleen in dit coronajaar, maar eigenlijk altijd. Daarom willen we jullie ook aansporen om elk jaar minstens 1000 uren buiten te spelen! Gebruik deze buitenspeeltracker (link: https://www.speelplein.net/Download/buitenspeeldag-tracker.jpg) om bij te houden hoeveel uren je zelf buiten speelt. Ongetwijfeld moet het lukken om tegen de buitenspeeldag 2022 elk bolletje op de tracker te kleuren!

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Waar?

dienst Jeugd, sport en toerisme

Contact

Bekijk ook

  • Tijdens de schoolvakanties organiseert de dienst jeugd activiteiten voor kinderen van alle leeftijden.

  • Onder elk stuk hout en in het hout op de bosbodem krioelt het van het leven. Vooral veel opruimers van dode materialen  verstoppen er zich.

  • Gratis ontbijt voor dag van de jeugdbeweging voor iedereen in een jeugdvereniging.