U bent hier

Vaccinatiecentrum De Warande

Wat?

Vaccinatiecentrum De Warande

Merelbekenaars zullen hun vaccin krijgen in de sporthal van Wetteren, Warandelaan 14B, 9230 Wetteren. Wetteren zal inwoners van Wetteren, Wichelen, Merelbeke en Melle ontvangen. Dat stemt overeen met ongeveer 60.000 mensen. Het is Eerstelijnszone Scheldekracht vzw die de drijvende kracht is achter dit centrum. Zij staan ook in voor het vaccinatiecentrum in Wachtebeke, waar inwoners van Wachtebeke, Lochristi, Laarne en Destelbergen terecht kunnen. 

Lees hier het persbericht over de bekendmaking van de locaties van de centra. Wanneer je meer wil weten over ELZ Scheldekracht vzw, kan je terecht op hun website

Wil je meer weten over de bereikbaarheid van het centrum? Die informatie vind je hier

De eerste data waarop gevaccineerd is in Wetteren waren dinsdag 23 februari, vrijdag 26 februari en vrijdag 5 maart. Toen mochten ongeveer 450 zorgverstrekkers langskomen: huisartsen, tandartsen, kinesisten... 

Wil je meer weten over de volgorde van vaccineren en kijken wanneer jij ongeveer aan de beurt bent? Die informatie vind je hier

Voorbereiding

De opbouw van de vaccinatiecentra is vlot verlopen. De firma Alter Expo hielp zowel in Wetteren als in Wachtebeke met de opbouw en signalisatie. Verschillende gemeentelijke diensten en ook andere partners als brandweer en politie droegen bij.

Er werd in het bijzonder gelet op

- WIFI en ICT

- bewaring en beveiliging van de vaccins

- coronarichtlijnen en privacy

- toegankelijkheid. Het centrum is volledig rolstoeltoegankelijk. Je kan ook ter plekke een rolstoel lenen.

- 4 lijnen met verschillende kleuren leiden de bezoeker naar de plek van het vaccin.

De twee centra in Wetteren en Wachtebeke zijn ook elkaars ‘spiegel’. Ze zijn dus gelijkaardig van opbouw en structuur. Dat maakt de eventuele uitwisseling van personeel gemakkelijker. Daarom zie je soms ook dezelfde foto’s of filmpjes opduiken voor beide centra.

Neem je graag eens een kijkje? Het bezoekersfilmpje neemt je mee in het centrum. 

Om goed voorbereid te starten, organiseerde ELZ Scheldekracht vzw ook een dry-run in het centrum. Dat is een oefening waarin het hele vaccinatieproces wordt nagebootst. Deze vond plaats op 11 februari. 

Iedereen was aanwezig om zijn rol op te nemen, net alsof er echt wordt gevaccineerd. Stewards, onthaalmedewerkers, vaccinatoren, artsen en apothekers: elke functie is paraat. Men test of iedereen weet wat hem te doen staat en of alle rollen goed op elkaar zijn ingespeeld. Ook de duur van de verschillende stappen wordt gemeten: hoe lang duurt het gesprek met de administratief medewerker bijvoorbeeld. Ook probeert men specifieke situaties uit. Er wordt bekeken hoe het loopt wanneer iemand zich aanmeldt die koorts blijkt te hebben, wanneer iemand zich alsnog bedenkt, wanneer iemand een half uur te vroeg is, wanneer iemand een beperkte mobiliteit heeft of minder goed hoort en dergelijke meer.

Bekijk ook

  • Hoe kan ik vermijden dat ik besmet word of een besmetting doorgeef aan anderen?

  • Op zoek naar contactgegevens? Wil je je toch laten vaccineren na weigering? Wanneer komt de derde prik? Wil je graag met iemand praten?

  • Ben je ziek? Blijf thuis en bel naar je huisarts (of naar 1733 tijdens het weekend).

  • Hier vind je alle informatie over mondmaskers. Hoe draag je ze, hoe was je ze, ...

  • Bekijk hier het overzicht van de meest recente maatregelen en hou het veilig!

     

     

  • Je krijgt een persoonlijke uitnodiging om je vaccin te gaan halen.