U bent hier

De uitnodiging voor het vaccin

Wat?

Nog niet gevaccineerd / Gemiste 2de dosis?

Personen die nog niet gevaccineerd zijn of hun 2de dosis gemist hebben kunnen contact opnemen met het vaccinatiecentrum voor een afspraak.

Het callcenter is bereikbaar, elke werkdag van 13 tot 17 uur via 0800 988 98

Geraak je niet binnen?

Vul dan dit formulier in: https://​​forms.​​office.​​com/​​r/​​7V6PbpLdPY. Binnen een werkdag zal iemand van het callcenter je terugbellen.

 

Een persoonlijke uitnodiging

Je krijgt een persoonlijke uitnodiging om je vaccin te gaan halen.

Deze uitnodiging komt

 • per brief.
 • per e-mail, wanneer je e-mailadres gekend is: Opgelet voor phising mails! bekijk altijd goed de afzender
 • per sms, wanneer je gsm-nummer gekend is

De overheid vraagt e-mailadressen en gsm-nummers op bij de ziekenfondsen. Je kan je aanmelden bij je ziekenfonds om dit na te vragen of na te kijken. 

Je kan bevestigen dat je komt, of je afspraak verplaatsen. Je kan dit alleen maar doen als je je brief al hebt gekregen! Anders is het niet mogelijk om een afspraak te maken. 

Het is belangrijk dat je bevestigt. Dan kan het vaccinatiecentrum zo efficiënt mogelijk werken. Je vaccin ligt voor je klaar en zal dan zeker niet verloren gaan. 

Om te bevestigen of te verplaatsen, gebruik je de vaccinatiecode die op je brief staat. Dat kan langs digitale weg of langs de telefoon. Een 0800-nummer staat hiervoor op de brief.

Op deze website leggen ze je uit wat de verschillende digitale mogelijkheden zijn: https://www.laatjevaccineren.be/opties-vaccinatie-uitnodiging

Je kan hier een filmpje bekijken hoe je je afspraak kan bevestigen:

https://www.youtube.com/watch?v=DcA1BprHeTs

Je kan hier een filmpje bekijken hoe je je afspraak kan verplaatsen.

https://www.youtube.com/watch?v=5PdMIyywdW8

Je kan voor je datum kiezen uit een aantal mogelijkheden op een lijst. Je maakt meteen de twee afspraken. 

Hou er rekening mee dat de tweede dosis binnen een bepaalde tijd na de eerste dosis moet volgen. Je hebt niet heel veel ruimte om het tweede moment in te plannen. De timing is belangrijk voor de werkzaamheid van het vaccin.

Callcenter:

Bel het callcenter van de vaccinatiecentra Wachtebeke en Wetteren via 0800 988 98: elke werkdag van 13 tot 17 uur

Heb je een vraag i.v.m. je afspraken voor vaccinatie?

Dan kan je vanaf nu ook je gegevens en je vraag achterlaten door het invullen van dit inschrijvingsformulier: https://forms.office.com/r/7V6PbpLdPY.

Ingevuld?

Een calltaker neemt zo snel mogelijk contact met je op. Dat is ten laatste de volgende werkdag. Intussen hoef je het callcenter niet meer te bellen. Je vraag is geregistreerd.

 

Waarom

We ontvangen nog steeds signalen dat het even kan duren alvorens je binnengeraakt in ons callcenter. 

Ook is het niet mogelijk om vanuit het buitenland het 0800-nummer van het callcenter te bellen. Om hieraan tegemoet te komen lanceren we dit inschrijvingsformulier.

Samen gevaccineerd?

 • Over samen gevaccineerd worden:
 • Indien men allebei op dezelfde dag uitgenodigd wordt, mag men samen op één moment komen, liefst het eerste. Bellen naar het callcenter is niet nodig, beide afspraken bevestigen wel graag nog te doen
 • Allebei uitgenodigd, maar op verschillende dagen: bel naar het callcenter om ze proberen samen te plaatsen. Dit is enkel mogelijk als er gaten vrij zijn in de agenda, voor het vaccin toegewezen aan elke persoon. Vaccins worden niét gewisseld voor deze reden.
 • Maar één van de twee uitgenodigd? Het is niet mogelijk om mensen vroeger uit te nodigen omdat er weinig gaten vrij zijn. De ene persoon zal nog even moeten wachten.
 • Over reservelijsten:
 • Over bereikbaarheid van het callcenter
 • Het callcenter is elke werkdag open tussen 9 en 18 uur en is bestemd voor wie al een uitnodiging kreeg. Voor wie vragen heeft maar nog geen uitnodiging kreeg, zijn er veelgestelde vragen beschikbaar op de website van Eerstelijnszone Scheldekracht: https://www.eerstelijnszone.be/faq-vaccinatie.
 • Als het gaat om bevestigen of verplaatsen van afspraken, kan je veel zelf online. Liefst raadpleegt men eerst familieleden om te helpen.
 • Over keuze van vaccins en veiligheid van vaccins
 • Er zijn nauwelijks medische redenen om een specifiek vaccin te moeten ontvangen (één bestanddeel verschil ifv allergische reacties). Enkel wie al eerder ernstige allergische reacties op vaccins of medicijnen had, neemt best contact op met zijn huisarts wanneer hij zijn uitnodiging krijgt. Wisselen van vaccins omwille van andere redenen dan deze gebeurt niet.
 • Je afspraak annuleren om later eventueel met een ander vaccin geprikt te worden, heeft geen zin.

Meer informatie over de uitnodiging?

https://www.laatjevaccineren.be/wie-waar-en-wanneer/je-uitnodiging

Bekijk ook