U bent hier

Wanneer krijg ik mijn vaccin?

Wat?

12 september 2021 tot 15 oktober 2021

Extra dosis voor immuun gecompromitteerde patiënten

In een laatste fase van de vaccinatiecentra ontvangen personen met bepaalde ernstige immuunstoornissen hun uitnodiging voor een extra dosis van het coronavaccin. 

Meer over de extra dosis voor immuun gecompromitteerde patiënten.

Buitenlandse studenten en docenten

Bij de start van het nieuwe academiejaar verwachten universiteiten en hogescholen weer een heel aantal nieuwe buitenlande studenten en docenten. Wie van deze groep nog niet (met een erkend vaccin) gevaccineerd is, krijgt de kans om dit snel in orde te brengen.

Internationale studenten en docenten die in een ander land werden gevaccineerd, worden gevraagd de nodige bewijstukken mee te brengen. Afhankelijk van die gegevens komen ze in aanmerking voor vaccinatie in België. Reeds bestaande COVID-vaccinatiegegevens worden op basis van het identificatienummer sociale zekerheid (INSZ) door of onder supervisie van een studentenarts, of door een huisarts, ingegeven in Vaccinnet.

Raadpleeg hier de volledige procedure voor de vaccinatie van buitenlandse studenten en docenten.

Derde kans voor wie nog niet gevaccineerd is en gemiste 2de dosis

Personen die nog niet gevaccineerd zijn of hun 2de dosis gemist hebben kunnen contact opnemen met het vaccinatiecentrum voor een afspraak zo lang de vaccinatiecentra open zijn (15 oktober 2021). Deze personen kunnen zich ook aanbieden tijdens een vrij vaccinatiemoment dat in sommige vaccinatiecentra georganiseerd worden. 

Kinderen die 12 jaar worden in de periode van 12 september tot 15 oktober 2021

Kinderen die 12 worden in de periode tussen 12 september en 15 oktober 2021 zullen niet meer actief opgeroepen worden om zich te laten vaccineren in het vaccinatiecentrum. Er kan wel contact opgenomen worden met het vaccinatiecentrum om te kijken of er nog een eerste dosis kan gegeven worden in het vaccinatiecentrum. Indien dit niet mogelijk zou zijn worden ze opgepikt vanaf 15 oktober binnen fase 3. Over hoe deze fase er zal uitzien en hoe deze kinderen opgeroepen zullen worden en waar ze gevaccineerd zullen worden zal later gecommuniceerd worden. 

Bekijk ook