U bent hier

Wanneer krijg ik mijn vaccin?

Wat?

Oktober tot eind december 2021

Extra dosis covid-19 vaccins voor bewoners van woonzorgcentra en 85-plussers

Eind september 2021 werd beslist om de bewoners van de woonzorgcentra en de 85-plussers een extra COVID-19-vaccinatie te geven

  • Bewoners in de woonzorgcentra krijgen hun extra prik in het woonzorgcentrum.
  • Personen die in een GAW wonen krijgen hun vaccinatie in het vaccinatiecentrum of via de mobiele teams (zoals ook in de eerste fase het geval was).
  • De 85-plussers die thuis wonen zullen in de vaccinatiecentra gevaccineerd worden.
  • Voor wie niet mobiel is en daardoor niet in een vaccinatiecentrum geraakt, is thuisvaccinatie opnieuw mogelijk.

Extra COVID-19-vaccinatie voor personen met het Downsyndroom

Eind september 2021 werd beslist om personen met het syndroom van Down toe te voegen aan de lijst van immuungecompromitteerde personen.

Boosterdosis COVID-19 voor 65-plussers en zorgverleners

Eind september 2021 werd beslist om alle 65- tot 84 -jarigen een boostervaccin te geven. Vanaf november komen ook zorgverleners in aanmerking voor een boostervaccin. De tijd tussen de basisvaccinatie met AstraZeneca (2 prikken) en Janssen (1 prik) en de boostervaccinatie is minstens 4 maanden. Bij wie gevacceerd werd met een Pfizer- of Moderna-vaccin geldt een tussentijd van minstens 4 maanden.

Met zo'n herhalingvaccinatie willen we de bescherming tegen COVID-19 versterken en verlengen.

 

Nieuwe vaccinatieschema’s

Naast de extra prikken zullen ook nieuwe vaccinatieschema’s opgestart worden.

  • Kinderen die 12 jaar worden, nieuwe burgers en tweede kansers zullen actief opgeroepen worden om zich te laten vaccineren in het vaccinatiecentrum.
  • Personen die hun eerste en/of tweede dosis gemist hebben, kunnen contact opnemen met het vaccinatiecentrum voor een afspraak. Doe dit bij voorkeur via het formulier https://www.eerstelijnszone.be/inschrijvingsformulier  Contact opnemen kan ook via het nummer van het callcenter 0800 988 98. Als je niet binnengeraakt, kan je het voorgaand formulier invullen. Iemand belt je dan binnen de werkdag op.

 

Bekijk ook