Huisnummer

Wat?

Hebt u een bouwgrond gekocht maar weet u niet wat uw huisnummer wordt? Verbouwt u een eengezinswoning tot een meergezinswoning? Of denkt u dat u een extra huisnummer nodig hebt, voor een stal, een bedrijf, een vzw,...? Vraag uw huisnummer dan aan bij de gemeente.

Elk gebouw moet voorzien zijn van een huisnummer, niet alleen gezinswoningen, maar ook gebouwen voor administratief, commercieel of industrieel gebruik. Het vaststellen en wijzigen van de nummering van huizen en gebouwen is een bevoegdheid van het gemeentebestuur (het college van burgemeester en schepenen).

Hoe?

U vraagt het huisnummer aan bij de gemeente:

  • Bij nieuwbouw vraagt u een nieuw huisnummer aan voor elke nieuwe woning.
  • Bij een verbouwing van een bestaande woning met één huisnummer naar meer woongelegenheden moet u verschillende huisnummers aanvragen zodat de woongelegenheden erkend kunnen worden als aparte wettelijke verblijfplaatsen.

Het gemeentebestuur wijst u een of meer huisnummers toe. Als u eigenaar bent van het gebouw, dan moet u zelf het toegekende nummer aanbrengen op een plaats die goed zichtbaar is vanaf de openbare weg.

Verwante producten

Huisnummerplaatje

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Waar?

dienst Omgeving
Gemeentehuis (eerste verdieping)
Hundelgemsesteenweg 353
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag: tot (Enkel op afspraak) en van tot (Enkel op afspraak)
Morgen: tot (Enkel op afspraak) en van tot (Enkel op afspraak)

Contact

  • 09 210 33 40
09 210 32 59
ros [at] merelbeke.be

Bekijk ook

  • Als u naar Merelbeke of binnen de gemeente verhuist, moet u uw nieuwe adres binnen de acht werkdagen aangeven bij de dienst burgerzaken.

  • Een bewijs van woonst bevestigt dat een inwoner ingeschreven is op zijn adres in de gemeente.

  • Als u naar het buitenland verhuist, moet u dit melden aan uw gemeente.

  • Sommige mensen hebben geen officiële verblijfplaats en kunnen een referentieadres als officieel adres opgeven.

  • Het meedelen van een adres van een andere persoon is aan strenge voorwaarden onderworpen omwille van de bescherming van uw persoonlijke levenssfeer.

  • De gemeente Merelbeke ontvangt twee keer per jaar haar nieuwe inwoners in het gemeentehuis. Ook de jongste inwoners zijn welkom.