U bent hier

Helden op de Fiets

HELDEN op de FIETS, ZET je niet in de ZAK!

Wat?

Helden worden beloond voor hun duurzame daden, met name wanneer ze met de fiets of te voet naar de winkel gaan en/of een herbruikbare zak gebruiken.

Doelstellingen

In navolging van de fietspromotiecampagne ‘Met belgerinkel naar de winkel’ werd in 2015 een nieuwe campagne ontwikkeld onder de naam ‘Helden op de Fiets, ZET je niet in de ZAK’. De actie stimuleert lokaal handelen en beloont duurzame verplaatsingen met de fiets of te voet en het gebruik van een herbruikbare boodschappentas. Op die manier willen we de CO2-uitstoot en de afvalberg verminderen, doelstellingen die kaderen binnen het goedgekeurde Klimaatplan in het kader van het Burgemeestersconvenant.

 

Werking

De actie is 2-ledig en bestaat uit een algemene werking en een aparte scholenwerking.  Beide starten na de paasvakantie en lopen telkens 4 weken. Gedurende deze periode krijg je als klant bij de deelnemende handelszaken, dienstverleners, gemeente- en ocmw, één stempel op je spaarkaart als je met de fiets of te voet komt winkelen, en één bijkomende stempel als je gebruik maakt van een herbruikbare boodschappentas. Leerlingen krijgen per dag dat ze met de fiets of te voet naar school komen telkens 2 stempels op hun spaarkaart. 

Spaarkaarten

Spaarkaarten zijn te verkrijgen bij de inzamelpunten (Zie onderaan) en worden aan alle leerlingen verdeeld via de basisscholen. Wie 40 stempels bij elkaar heeft gespaard kan zijn kaart indienen bij een verzamelpunt en maakt kans op een mooie prijs.  Deelnemen aan de actie levert je bij aanvang alvast een leuk gadget op als je je spaarkaart gaat ophalen, bij het inleveren ervan krijg je een cadeautje in de vorm van een waardebon bij een lokale fietshandelaar. Je mag zoveel (volle) spaarkaarten indienen als je wil.

Prijzen

Na afloop van de actie worden uit alle ingediende (volle) spaarkaarten de hoofdwinnaars getrokken. Zij krijgen een fiets of een waardebon bij een lokale fietshandelaar, geschonken door het Lokaal bestuur Merelbeke en het Handelscentrum Merelbeke vzw. Voor de scholeneditie wordt eveneens een mooie hoofdprijs voorzien, en zorgen we voor een bijkomend aantal prijzenpakketjes vol leuke gadgets, zoals fietsbellen, fluorescerende armbandjes, spaakreflectoren ed. De winnaars worden telkens uitgenodigd voor een feestelijke prijsuitreiking. 

 

Informatie per jaar

Per jaar zullen we op deze pagina de precieze data van de actie vermelden, de deelnemende handelszaken, de locaties van de inzamelpunten en het wedstrijdreglement voor het desbetreffende jaar. Hou de website dus zeker in de gaten!

 

Data voor 2021

Start van de actie

Maandag 19 april 2021

Einde van de actie

Zaterdag 15 mei 2021

Laatste dag indienen spaarkaarten

Woensdag 19 mei 2021

Prijzentrekking

Donderdag 20 mei 2021

Prijsuitreiking algemene editie

Zaterdag 5 juni 2021

Prijsuitreiking scholen

Woensdag 16 juni 2021

 

Inzamelpunten voor 2021

Gemeentehuis Merelbeke

Bibliotheek Merelbeke

Zwembad Merelbeke

Toeristisch Centrum Munte

Hubo Merelbeke (Flora)

Carrefour Express (Melsen)

Aveve (Kwenenbos)

 

Deelnemen in 2021 als handelszaak of school?  Schrijf je dan nu in!

Handelaars kunnen zich inschrijven tot en met 21 maart door te mailen naar heldenopdefiets [at] merelbeke.be of via het online inschrijvingsformulier voor handelaars.

Scholen kunnen zich inschrijven tot en met 21 maart door te mailen naar heldenopdefiets [at] merelbeke.be of via het online inschrijvingsformulier voor scholen.

 

Deelnemende handelszaken 2021

Een lijst van de deelnemende handelszaken voor dit jaar vind je hier.

 

Wedstrijdreglement 2021

Het wedstrijdreglement voor dit jaar vind je hier.

 

 

 

Bekijk ook