U bent hier

Woonzorgcentrum het Lindeken

Waar?

Woonzorgcentrum het Lindeken
Kloosterstraat 24a
9820 Merelbeke
Openingsuren deze week
Ma
tot
Di
tot
Wo
tot
Do
tot
Vr
tot
Za
tot
Zo
tot
Steeds telefonisch bereikbaar.

Contact

 
  • Telefoon09 210 71 20
seniorencentrum [at] ocmwmerelbeke.be

Het woonzorgcentrum biedt plaats aan elke bejaarde die het om gezondheids- en sociale redenen moeilijk heeft om zelfstandig thuis te blijven wonen. Het biedt plaats voor 130 bewoners over drie afdelingen (Beukenbos, Eikenlo en Zilverberk) en een plaats voor kortverblijf. Behalve in hun eigen kamer kunnen de bewoners ook terecht in de voorziene gemeenschappelijke ruimtes zoals het restaurant, de zithoeken, de cafetaria en de ontspanningsruimte. In de afdeling ‘Zilverberk’ is er aangepaste begeleiding voor bewoners met dementie.

Maaltijden

De bewoners gebruiken de maaltijden ’s morgens op de kamer en 's middags en ’s avonds in het restaurant. Omstreeks 14 uur wordt er koffie opgediend.

Ontspanning

In het woonzorgcentrum gebeuren allerhande ontspanningsactiviteiten zoals kaartnamiddag, shownamiddag, filmnamiddag, muziek, uitstap, ontmoetingen met kinderen, kortom: voor elk wat wils, individueel of in groep.

Inspraak

Om het leven in het woonzorgcentrum te verbeteren wordt regelmatig samengekomen met de bewonersraad. Daar worden alle suggesties en opmerkingen besproken en opgevolgd.

Kostprijs

 

Inwoner Merelbeke

Niet-inwoner Merelbeke

Eenpersoonskamer

   

Kamers 1 tem 7 
Alle andere eenpersoonskamers 

 44,65 euro
 46,98 euro

 47,74 euro 
 50,06 euro

Tweepersoonskamer (per persoon):

   

Kamers 101, 102, 108 en 109 
Kamers 111, 112, 113 en 114 

 45,22 euro 
 46, 98 euro

 48,34 euro 
 50,06 euro

Appartement

 71,55 euro

 77,74 euro

Als inwoner van Merelbeke wordt beschouwd die persoon die de laatste 25 jaar voorafgaand aan de opname gedurende ten minste 10 jaar in de gemeente gedomicilieerd was.

Indien de oudere over onvoldoende eigen middelen beschikt om de volledige dagprijs te betalen, kan het OCMW tussenkomen. Dit gebeurt via borgstelling. In dit geval wordt een onderzoek ingesteld naar de onderhoudsplicht.

In oktober 2018 kon u stemmen voor een nieuwe bestuursploeg voor de gemeente Merelbeke.

De lente en zomer zorgen meestal voor blije gezichten: we genieten van een extra dosis zon, buitenplezier én de natuur staat in bloei. Maar word je geplaagd door hooikoorts, dan kan dit seizoen ook best...

Aanvraag opname seniorencentrum

Als thuis wonen niet meer lukt, kan u een (tijdelijke) opname in Seniorencentrum het Lindeken een oplossing bieden. Via dit formulier kan u een aanvraag indienen voor opname in het woonzorgcentrum, het centrum voor kortverblijf of voor een assistentiewoning.