U bent hier

Huisvuiltoelage voor personen met incontinentie en kinderopvanginitiatieven

Wat?

Personen met volledige incontinentie, een stoma of thuisdialyse kunnen de huisvuiltoelage aanvragen en hebben recht op een bedrag van 90 euro. Je huisarts of behandelend arts kan het attesteren op het aanvraagformulier, of bezorgt je een doktersbriefje dat je bij je aanvraag steekt. Je kan het aanvraagformulier hieronder vinden in bijlage. 

Wie?

Personen die incontinentiemateriaal gebruiken, een stoma hebben of thuisdialyse krijgen

Personen met volledige incontinentie, een stoma of thuisdialyse kunnen de huisvuiltoelage aanvragen en hebben recht op een bedrag van 90 euro. De persoon moet op moment van aanvraag minimaal 3 jaar oud zijn en mag niet verblijven in een residentiële zorgvoorziening.

Je huisarts of behandelend arts kan het incontinentieprobleem attesteren op het aanvraagformulier, of bezorgt je een doktersbriefje dat je bij je aanvraag steekt. Je kan het aanvraagformulier hieronder vinden in bijlage.

Kinderopvanginstanties

De gemeente ontvangt jaarlijks een lijst van Kind & Gezin met alle kinderopvanginstanties. Onthaalouders, crèches … die recht hebben op deze premie krijgen het bedrag automatisch op hun rekening gestort. Het premiebedrag is 100 euro.

Hoe?

Je kan je premie het hele jaar door aanvragen.

Kinderopvanginstanties moeten geen aanvraag indienen. Zij krijgen de toelage automatisch toegekend indien hun rekeningnummer bij de gemeente bekend is.

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Waar?

Sociaal huis
Sociaal Huis
Hundelgemsesteenweg 357
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag:Gesloten
Eerstvolgende openingsdag:(24/01) tot
enkel op afspraak

Contact

  • 09 210 33 50
sociaalhuis [at] merelbeke.be

Bekijk ook

  • Het incontinentieforfait is een jaarlijkse tegemoetkoming in de kosten voor incontinentiemateriaal van zwaar zorgbehoevenden of van niet-afhankelijke personen.

  • Bij het overlijden van opgeëisten, weerstanders, werkweigeraars en erkende oud-strijders uit beide wereldoorlogen kan de familie van de overledene een toelage aanvragen om een deel van de begrafeniskosten te betalen. 

  • wijk-werk cheques aan 1 euro voor personen met een beperking en 60-plussers

    Voor gezelschap en sneeuwruimen bij senioren en personen met een handicap worden de wijk-werkencheques terugbetaald tot op een bedrag van €1,00 per cheques.