U bent hier

Meld je aan secundair onderwijs Regio Gent

Wat?

Om je kinderen in te schrijven in de eerste graad van het middelbaar onderwijs in Gent en Merelbeke dien je gebruik te maken van het online aanmeldsysteem. 

Zit je met een aantal vragen? Heb je hulp nodig bij het aanmelden?

De helpdesk Meld je aan! in het Sociaal Huis kan je verder helpen. 

 

 

 

Wie?

Enkel voor kinderen die naar de eerste graad van het secundair onderwijs gaan. 

Hoe?

Het digitaal aanmeldsysteem kan je terugvinden onder deze website: http://meldjeaansecundair.gent.be/

Heb je thuis geen computer of geen toegang tot het internet? De helpdesk kan je mee - helpen om je aanmelding te vervolledigen. 

Wat meebrengen?

Om je aan te melden heb je enkel een geldig e-mailadres nodig. 

Regelgeving

1. Het tijdstip van aanmelden heeft geen belang. Elk kind heeft een gelijke kans om in de school van keuze terecht te komen. 

2. Voor je uw kind aanmeldt, is het belangrijk om voldoende informatie te verzamelen over de verschillende scholen. Je kan hiervoor langsgaan op de school zelf maar ook je basisschool of CLB medewerkers kunnen helpen om je schoolkeuzes af te bakenen. 

3. Het is belangrijk om meerdere scholen op te geven. Dit verandert niet de kans dat je terecht komt in je favoriete school. Indien je maar één school opgeeft kan je alleen maar een toelating krijgen tot deze school. Zijn de plaatsen volzet? Dan moet je wachten tot na de inschrijfperiode om langs te gaan bij de scholen die nog vrije plaatsen hebben. 

4. Een inschrijving dient altijd te gebeuren op de school zelf en kan niet telefonisch of per e-mail. 

5. Heel wat informatie en tips kan je nalezen in de brochure, die je via deze pagina kan downloaden. 

Heb je graag wat ondersteuning bij het digitaal aanmelden van je kind? Een medewerker van het Sociaal Huis kan samen met jou de aanmelding vervolledigen. Je kan hiervoor langskomen tijdens de openingsuren. Je kan hiervoor ook altijd terecht op school. 

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Waar?

Sociaal huis
Sociaal Huis
Hundelgemsesteenweg 357
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag:Gesloten
Eerstvolgende openingsdag:(17/01) tot
enkel op afspraak

Contact

 • 09 210 33 50
sociaalhuis [at] merelbeke.be

Bekijk ook

 • Een Huis van het Kind zet een lokale samenwerking uit waarin verschillende organisaties samen aan de slag gaan om een sterk lokaal netwerk uit te bouwen voor organisaties, kinderen, jongeren en gezinnen en professionele opvoeders.

  Kortom het biedt een plek waar je terecht kan voor alles wat met opvoeding en opgroeien te maken heeft en dit zowel voor professionele opvoeders als voor gezinnen.

   

 • Er is heel wat informatie over opvoeden en opgroeien beschikbaar. We geven je graag een overzicht van waar je juiste en actuele informatie kan terugvinden.

 • Als partner van Huis van het Kind Merelbeke - Melle kan je ondersteuning krijgen om initiatieven, vormingen, workshops of activiteiten op te zetten. 

 • Week van de opvoeding in een nieuw jasje!

  In de week van 16 tot 23 mei zetten we opnieuw alle opvoeders in de spotlights want opvoeden en opgroeien doe je niet alleen! Tijdens deze week bieden heel wat organisaties extra activiteiten aan om elkaar te ontmoeten, bij te leren of ervaringen in ouderschap te delen.