U bent hier

Politieverordeningen

Wat?

De gemeenteraad heeft via het gemeentedecreet de bevoegdheid om politiereglementen uit te vaardigen. Deze politiereglementen zorgen ervoor dat de veiligheid in Merelbeke verzekerd kan worden. Naast de algemene politieverordening kunnen ook volgende politieverordeningen van toepassing zijn op je evenement:

  • De bijzondere politieverordening inzake veiligheidsmaatregelen bij het gebruik van occasionele installaties met vloeibaar gemaakte petroleumgassen, aardgassen en/of elektriciteit.
  • De bijzondere politieverordening ter bescherming tegen brand- en paniekrisico’s bij publieke evenementen van tijdelijke aard.
  • De bijzondere politieverordening op publiek toegankelijke plaatsen (PTI) vermeldt de normen van brandpreventie waaraan het concept, de bouw en de inrichting van een publiek toegankelijke inrichting dient te voldoen.
  • De bijzondere politieverordening betreffende de inzet van drones tijdens evenementen in openlucht en publieke evenementen van tijdelijke aard in gemeentelijke gebouwen.

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Waar?

dienst Preventie en noodplanning
Gemeentehuis (tweede verdieping)
Hundelgemsesteenweg 353
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag: tot
Morgen: tot

Contact

  • 09 210 32 20
09 210 32 99
gemeente [at] merelbeke.be

Bekijk ook

  • De agenda en de meldingslijst van besluiten van de politieraad van de Politiezone 5418, Regio Rhode en Schelde moeten minstens tien dagen op voorhand aan het publiek bekend gemaakt worden door de gemeenten van de politiezone.