Pamperbank

Via de pamperbank willen wij jonge ouders en gezinnen oproepen om hun overschot aan ongebruikte luiers te doneren aan de pamperbank. Die worden verzameld en herverdeeld. De herverdeling gebeurt door de vrijwilligers van de sociale kruidenier aan de symbolische prijs van 1 euro voor 25 pampers.

Hoe kan jij inzamelen?

De actie wordt gelanceerd met de start van een wedstrijd waar verschillende scholen aan deelnemen. Alle kinderen tussen 4 en 7 jaar kunnen met hun klas de strijd aangaan om de meeste pampers in te zamelen. De winnaar krijgt een luistervoorstelling van het theatergezelschap Kip Van Troje aangeboden die speciaal voor ons een aangepast voorstelling komen brengen rond het thema armoede. De wedstrijd wordt afgesloten op 7 november, daarna zullen de inzamelboxen te vinden zijn bij lokale handelaars en openbare plaatsen.

Bent u een lokale handelaar en zou u graag voor een maand een inzamelbox in uw zaak hebben? Neem dan zeker contact op met het Sociaal Huis!

Deze actie kadert in het grote actieplan kinderarmoede van het Sociaal Huis. Daarbinnen werkt het Sociaal Huis, samen met heel wat partners (OCMW, scholen, kind & gezin, CLB, jeugddienst ,…), aan het bestrijden van kinderarmoede.

Pampers nodig? 

Kom langs in het Sociaal Huis voor meer informatie over de Pamperbank en de Sociale Kruidenier.

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Waar?

Sociaal huis
Sociaal Huis
Hundelgemsesteenweg 357
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag:Gesloten
Eerstvolgende openingsdag:(06/12) tot
enkel op afspraak

Contact

  • 09 210 33 50
sociaalhuis [at] merelbeke.be

Bekijk ook

  •   MIA staat voor ‘‘Merelbeke in Actie voor Mensen in Armoede’. Het gaat om een ‘winkel’ waar cliënten terecht kunnen voor gratis voeding en betalende non-food producten tegen sterk verminderde prijzen.