U bent hier

Niets gaat verloren: Fair Share Repair

Niets gaat verloren: Fair Share Repair

Traditioneel is de maand juni een maand vol met feestelijkheden en festivals. Normaal gezien zouden wij dit jaar voor het 6de jaar op rij het Fair Share Repair festival organiseren. Dit is een festival dat volledig in het teken staat van hergebruik, eerlijke en lokale handel!

Het corona-virus heeft er jammer genoeg anders over beslist.
Dit jaar zijn we echter 10 jaar Fair Trade gemeente en dat willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom organiseren we voor deze feestelijke editie een ontbijtpakket maar ook een aperitiefpakket dat boordevol zit van de eerlijke en lokale producten. 

Daarnaast hadden we ook een inzamelactie op poten gezet die we toch nog dit jaar  willen laten doorgaan. Merelbeke wil in samenwerking met de vzw Rock Bujumbura ‘vergeten’ instrumenten inzamelen voor muziekscholen in Benin, West Afrika. Merelbeke heeft daar partnerschap en hoopt dat het cultureel centrum op termijn ook een plek kan zijn voor muzieklessen en optredens. In deze corona-tijden hebben vele mensen grote kuis gehouden. Wij hopen dan ook dat er veel instrumenten zullen binnen komen.

Ontbijt en aperitief

Eten en drinken. We doen het allemaal, maar staan vaak niet stil bij hetgeen we precies naar binnen spelen.

Waar komt ons eten en drinken vandaan en hoe is het geproduceerd? Wil je ook meer lokale, eerlijke producten op je bord? Bestel snel je lokaal, fair en veggie ontbijt.

Inzamelactie Muziekinstrumenten

Merelbeke wil in samenwerking met vzw Rock Bujumbura ‘vergeten’ instrumenten inzamelen voor muziekscholen in Benin, West Afrika. Vanaf zaterdag 6 juni plaatsen we aan het containerpark van Merelbeke een vondelingenschuif voor muziekinstrumenten. In België zamelt Rock Bujumbura rockinstrumenten in. De ingezamelde instrumenten krijgen allen een opknapbeurt door een technisch school in Vlaanderen. Hierna reizen de rockinstrumenten naar Benin.