U bent hier

Nieuwsbericht: 21 oktober 2021

Bergwijkbrug - nieuwe fase Guldensporenlaan

Vanaf vrijdag 22 oktober 2021 is in twee richtingen rijden op de Guldensporenlaan opnieuw mogelijk. Er is verkeer mogelijk vanaf de afrit van de R4 richting de rotonde en omgekeerd. De Guldensporenlaan wordt vervroegd al deels opengesteld zodat de omgeving van de ‘Kleine’ Fraterstraat opnieuw beter bereikbaar is.

Wat gebeurt er concreet:

  • Omdat er nog steeds ruimte nodig is voor de werfzone worden nog niet alle rijstroken opengesteld. In elke rijrichting gaat het over 1 rijstrook.
  • De verkeerslichten kunnen momenteel nog niet geplaatst worden. Het kruispunt met de ‘Kleine’ Fraterstraat is dus tot de plaatsing van de verkeerslichten een voorrangsgeregeld kruispunt.
  • Het is verboden om links af te slaan in de Guldensporenlaan voor het verkeer komende van de ‘Kleine’ Fraterstraat. Het verkeer moet hier verplicht stoppen en dan ook rechts afslaan.

Vanaf het invoeren van deze nieuwe verkeerssituatie monitoren we de verkeersstromen van dichtbij. Het veilig laten verlopen van het verkeer is daarbij onze prioriteit. Indien nodig kunnen er nog aanpassingen gebeuren.

 

Het einde van de werken, en het openstellen van de brug is momenteel nog steeds (zonder tegenbericht van de aannemer) voorzien eind 2021.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief