U bent hier

Nieuwsbericht: 4 Januari 2021

Bergwijkbrug sluit met symbolische laatste oversteek

Vanmorgen om 7 uur is de Bergwijkbrug afgesloten voor alle verkeer. Meteen gingen ook de voorbereidende werken voor de afbraak van start. Met een bescheiden sluitingsmoment werd afscheid genomen van de brug die 63 jaar dienst deed.
 
Behalve burgemeester Filip Thienpont, schepen van Openbare Werken Pascal Rousseaux en schepen van Mobiliteit Luc Van Huffel, was ook Frank Vandepitte aanwezig. Hij is de zoon van de vermaarde ingenieur Daniël Vandepitte, die instond voor het ontwerp en de coördinatie van de bouw van de Bergwijkburg én liefst 24 andere bruggen over de Ringvaart.
 
Samen maakten ze de allerlaatste oversteek en luidden ze het begin in van de afbraak. In eerste instantie vinden slechts beperkte werken plaats. In het weekend van 15 januari gebeurt de eigenlijke sloop.
 
Meer info over het verloop van de werken en de genomen minder-hindermaatregelen vind je op www.merelbeke.be/bergwijkbrug.
 

Voor de realisatie van het EFRO-project Bergwijkbrug werkt het lokaal bestuur Merelbeke samen met de volgende projectpartners: De Vlaamse Waterweg nv, Agentschap Wegen en Verkeer en Provincie Oost-Vlaanderen.