U bent hier

Nieuwsbericht: 22 Februari 2019

Demonteren torenkraan werf Woonzorgcentrum op maandag 25 februari

Beschrijving van de werken
Op maandag 25 februari wordt een torenkraan gedemonteerd aan de bouwwerf van het nieuwe woonzorgcentrum in de Poelstraat. De onderdelen van de kraan worden daarna op een vrachtwagen geladen en weggevoerd. Die vrachtwagen zal stilstaan op de rijstrook aan de kant van het fietspad.

Timing
De demontage van de torenkraan zal de hele dag duren.

Hinder
Gemotoriseerd verkeer.
Van 8.30 tot 18 uur geldt er in de Poelstraat tussen de Kloosterstraat en het woon-zorgcentrum eenrichtingsverkeer richting Bottelare. In het fietsstraatgedeelte van de Kloosterstraat geldt ook eenrichtingsverkeer zodat dat de bussen van De Lijn het centrum kunnen blijven bedienen. Tussen de Lamstraat en de werken en in de zogenaamde ‘confituurwijk’ is enkel plaatselijk verkeer toegestaan. Het verkeer komende van Bottelare wordt omgeleid via de Lamstraat en de Lembergsesteenweg.

Fietsers
(Brom)fietsers kunnen in beide richtingen door het fietsstraatgedeelte van de Kloosterstraat om de omleiding van het afgesloten fietspad in de Poelstraat te volgen.

Bereikbaarheid school

Wie van de Hundelgemsesteenweg komt en naar de school wil, kan best parkeren op de Conversatieparking zoals tijdens de werken in de Kloosterstraat of kan via de Lembergsesteenweg de Kloosterstraat bereiken. Wie van Bottelare komt, moet omrijden via de Lamstraat en de Lembergsesteenweg.

Parking gemeentehallen

Parking gemeentehallen blijft bereikbaar via de Poelstraat.

Bussen De Lijn

Voor de vervanghaltes van De Lijn raadpleegt u best www.delijn.be.

Voor meer details kunt u terecht bij de dienst mobiliteit, 09 210 33 11 of mobiliteit [at] merelbeke.be.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief