U bent hier

Nieuwsbericht: 15 Februari 2018

Heraanleg Kloosterstraat: kruispunt met Poelstraat dinsdagavond weer open

Het kruispunt van de Kloosterstraat met de Poelstraat gaat dinsdagavond 20 februari weer open. Door slecht weer en onvoorziene omstandigheden is dat iets later dan gepland. De aannemer heeft er nieuwe, gescheiden rioleringen aangelegd en het kruispunt daarna van een tijdelijke asfaltlaag voorzien. Vanaf dinsdagavond kan het verkeer er dus weer door. Tot dan blijft volgende omleiding van toepassing:

  • Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via Lamstraat en Lembergsesteenweg.
  • Fietsers worden over een kleine afstand omgeleid, nl. via een doorgang op het OCMW-terrein, de trage weg van de Herman Teirlinckstraat en de Conversatieweg.
  • De bussen van lijn 44 en 49 volgen de omleiding van de auto's. Daardoor worden halte Merelbeke Kerk, Merelbeke Molenhoek en Merelbeke Kloosterstraat niet bediend. Er worden vervanghaltes voorzien aan het kruispunt van de Lembergsesteenweg en de Hundelgemsesteenweg, nabij de Kloosterstraat (zijde Lembergsesteenweg) en de Salisburylaan.

Tweede fase: Kloosterstraat vanaf Poelstraat tot huisnummer 21

Eens de eerste fase is afgerond, begint de aannemer met de rioleringswerken in het stuk van de Kloosterstraat vanaf de Poelstraat tot de woning met huisnummer 21. Het kruispunt van de Kloosterstraat met de Poelstraat blijft dan gewoon toegankelijk. Eens de rioleringswerken klaar zijn, wordt dat stuk van de Kloosterstraat definitief hersteld, met uitzondering van de toplaag in asfalt. Je moet in deze fase van de werken rekening houden met volgende omleiding:

  • Het doorgaand verkeer gaat via de Poelstraat, de Lamstraat en de Lembergsesteenweg.
  • Fietsers kunnen hun normale traject volgen en kunnen de werfzone door met de fiets aan de hand.
  • Het openbaar vervoer kan zijn normale traject volgen.

De toegang tot de school blijft ook in deze fase in de Herman Teirlinckstraat. Om de veiligheid van de kinderen te garanderen en onnodig verkeer in de werfzone te vermijden, blijft de poort in de Kloosterstraat dicht.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief