U bent hier

Nieuwsbericht: 30 april 2019

Infosessie vernieuwing Bergwijkbrug op 23 mei

U heeft het misschien wel al vernomen. De Bergwijkbrug, de brug over de Ringvaart die de Fraterstraat met de Guldensporenlaan verbindt, wordt vervangen. De gemeente werkt daarvoor samen met De Vlaamse Waterweg nv, die de brug en de Ringvaart beheert, en met het Agentschap Wegen & Verkeer en de Provincie Oost-Vlaanderen. Daarnaast kan de gemeente rekenen op een Europese EFRO-subsidie om de fietsinfrastructuur aan te leggen.

Dat is meteen één van de voornaamste redenen waarom de brug wordt afgebroken: het ontbreken van veilige fietsinfrastructuur op de brug. Daarnaast is vastgesteld dat de huidige brug aan vervanging toe is. De nieuwe brug zal dan ook hoogwaardige fietsinfrastructuur hebben en zal drie rijstroken tellen: twee in de richting van op- en afrit R4 en Merelbeke, één in de richting van Flora. Op die manier hopen we de doorstroming hier te optimaliseren, zowel voor fietsers als voor auto’s.

Vanzelfsprekend zal de bouw van deze brug voor hinder zorgen. De brug zal minstens 14 maand dicht zijn. Een exacte startdatum van de werken kan nog niet worden bepaald. Voorlopig schatten we in dat de voorbereidende werken eind 2019 zouden starten en dat de brug zelf afgesloten wordt in het voorjaar van 2020. We hopen de nieuwe brug dus in gebruik te nemen in het voorjaar van 2021.

De gemeente organiseert, samen met alle partners, twee infomomenten op donderdag 23 mei: om 19 uur en om 20 uur, beiden in de raadzaal van het gemeentehuis. Kan u er niet bij zijn, dan vindt u meer informatie op de pagina www.merelbeke.be/Bergwijkbrug. U kan op donderdag 23 mei ook terecht op onze infostand op het Kerkplein tijdens de wekelijkse markt van 9 uur tot 13 uur.

Voor de handelaars is er een apart infosessie voorzien op woensdag 22 mei om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief