U bent hier

Nieuwsbericht: 9 april 2018

Kruispunt Kloosterstraat met Poelstraat onderbroken

Het kruispunt van de Kloosterstraat met de Poelstraat is opnieuw dicht van 9 tot 27 april. Het wordt dan verder afgewerkt, de toplaag in asfalt inbegrepen. In diezelfde periode begint de aannemer ook huisaansluitingen uit te voeren in de zogenoemde ‘Kleine Kloosterstraat’, de zone tussen de Hundelgemsesteenweg en de Poelstraat.

Omleiding
Wanneer het kruispunt van de Kloosterstraat met de Poelstraat volledig onderbroken wordt, is volgende omleiding van toepassing:

  • Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via Lamstraat en Lembergsesteenweg.
  • Fietsers mogen door met de fiets aan de hand.
  • De bussen van lijn 44 en 49 volgen dezelfde omleiding als de auto’s. Daardoor zullen haltes Merelbeke Kerk, Merelbeke Molenhoek en Merelbeke Kloosterstraat niet bediend worden. Er zijn vervanghaltes aan het kruispunt van de Lembergsesteenweg en de Hundelgemsesteenweg, nabij de Kloosterstraat (kant Lembergsesteenweg) en de Salisburylaan.

Volgende fase vanaf mei
Eens het kruispunt van de Kloosterstraat met de Poelstraat klaar is, begint de aannemer met de rioleringswerken in de Kloosterstraat van aan de Lembergsesteenweg in de richting van de Zusters Maricolenstraat. Die fase zal begin mei van start gaan. In de Kleine Kloosterstraat werkt de aannemer dan de huisaansluitingen af en daarna zal het wegdek verhard worden. In die fase van de werken moet je rekening houden met volgende omleiding:

  • Het doorgaand verkeer rijdt via de Poelstraat, Lamstraat en Lembergsesteenweg.
  • Fietsers kunnen hun normale traject volgen en krijgen doorgang in de werfzone met de fiets aan de hand.
  • Het openbaar vervoer kan zijn normale traject volgen.

De toegang tot de school blijft ook in deze fase in de Herman Teirlinckstraat. Om de veiligheid van de kinderen te garanderen en onnodig verkeer in de werfzone te vermijden, blijft de poort in de Kloosterstraat dicht.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief