U bent hier

Nieuwsbericht: 20 mei 2020

Merelbeke verdeelt gratis mondmaskers via apotheek

De komende weken kunnen Merelbekenaren een gratis mondmasker afhalen bij de apotheken in Merelbeke. Die zijn aangekocht door het lokaal bestuur. Iedereen die geboren is in 2008 of vroeger krijgt er één, op vertoon van zijn of haar identiteitskaart. Als je je mondmasker afhaalt, krijg je ook meteen de twee filters van de federale overheid mee.

 

Het lokaal bestuur Merelbeke zet in op maximale bescherming. Zo verdelen we de mondmaskers via de apotheken: onze inwoners krijgen meteen een professionele uitleg over hoe ze hun mondmasker op een correcte manier moeten gebruiken. Daar bestaan immers nog veel misverstanden rond. We kozen bovendien voluit voor kwalitatieve stoffen mondmaskers. De filters van de federale overheid passen in de mondmaskers.

 

Om wachtrijen bij de apothekers te beperken en omdat nog niet alle mondmaskers geleverd zijn, gebeurt de verdeling in drie fases:

  • 60+’ers en hun gezin: afhalen vanaf vrijdag 22 mei
  • 31- tot 59-jarigen en hun gezin: afhalen vanaf vrijdag 29 mei
  • 12- tot 30-jarigen en hun gezin: afhalen vanaf vrijdag 5 juni

Haal de mondmaskers van je gezin in één keer af. Neem daarvoor de identiteitskaart mee van al je gezinsleden. We rekenen er wel op dat wie de mondmaskers afhaalt, de info van de apotheker doorgeeft aan de andere gezinsleden. Enkel als we mondmaskers op een juiste manier gebruiken, verkleinen we de kans op besmetting met het coronavirus.

 

Kun je zelf je mondmasker niet afhalen? Een buur, vriend of familielid kan dat ook voor jou doen. Daarvoor heeft die wel je identiteitskaart nodig. Is er niemand die je kan helpen? Neem dan contact op met Merelbeke Helpt op 09 210 33 50 of op mondmaskers [at] merelbeke.be.

 

Meer info en veelgestelde vragen over de stoffen mondmaskers vind je op www.merelbeke.be/mondmaskers.

 

Blijf op de hoogte van de maatregelen rond het coronavirus op www.merelbeke.be/corona. Volg ons op Facebook en Twitter voor de meest recente updates.

  • Blauw mondmasker
  • Groene mondmaskers
Blauw mondmasker
Groene mondmaskers