U bent hier

Nieuwsbericht: 15 Januari 2021

Merelbekenaars naar Wetteren voor vaccinatie

Merelbekenaars zullen zich in Wetteren kunnen laten vaccineren tegen het coronavirus. Dat is gisteren beslist binnen de Eerstelijnszone Scheldekracht. Het lokaal bestuur Merelbeke was er voorstander van om de vaccins dichter bij huis toe te dienen, maar schaart zich achter het collectieve besluit. Voor inwoners die minder mobiel zijn, wordt er naar oplossingen gezocht zodat iedereen ter plekke raakt.

De Eerstelijnszone Scheldekracht is een samenwerkingsverband tussen acht gemeenten, waartoe naast Merelbeke ook Wachtebeke, Lochristi, Destelbergen, Wetteren, Wichelen, Melle en Laarne behoren. Tijdens een intergemeentelijk overlegmoment werd gisteren de knoop doorgehakt om twee vaccinatiecentra uit te bouwen, gesitueerd langs een denkbeeldige verticale as doorheen de zone: het ene komt in het noorden ervan, in Wachtebeke, het andere in het zuiden, in Wetteren en meer bepaald in het Sport- en Recreatiecentrum De Warande.

Collectief besluit

Merelbekenaars zullen zich dus in het naburige Wetteren kunnen laten vaccineren tegen het coronavirus. Het lokaal bestuur Merelbeke verkoos initieel om dat nog iets dichter bij huis te laten gebeuren, met name in de Gemeentehallen of in Flanders Expo in Gent. Na uitgebreid overleg binnen de eerstelijnszone bleek dat voorstel niet haalbaar. Het lokaal bestuur onderschrijft het collectieve besluit en zal ervoor zorgen dat alle inwoners vlot naar het vaccinatiecentrum in Wetteren kunnen. Er wordt gezocht naar oplossingen voor wie zich om medische redenen moeilijk kan verplaatsen en bij uitbreiding voor iedereen die minder mobiel is. Van zodra daar meer nieuws over is, zal er over gecommuniceerd worden.

Timing

Momenteel zit de vaccinatiecampagne nog in fase 1, waarbij woonzorgcentra en zorgpersoneel aan de beurt komen. In fase 2 zullen 65-plussers, risicopatiënten en mensen met een essentiële beroep kunnen rekenen op een vaccin. In fase 3, tot slot, is het aan de rest van de bevolking. Voor de fases 2 en 3 is het nog moeilijk om er een exacte termijn op te plakken, aangezien dat sterk afhangt van de hoeveelheid beschikbare vaccins. De Vlaamse regering sprak wel de ambitie uit om elke Vlaming - die ingeënt wil worden - nog voor de zomer minstens één prikje te geven.

Belang

Vaccinatie kan voorkomen dat je ernstig ziek wordt en je redt er levens mee. Als voldoende mensen zich laten vaccineren tegen het coronavirus, bouwen we als samenleving groepsimmuniteit op en kunnen we terug naar onze normale levens.

Misschien zit je nog met vragen over het vaccin en het hele vaccinatieproces? Surf dan naar www.laatjevaccineren.be/covid-19 voor meer info.

  • Merelbekenaars zullen zich kunnen laten vaccineren in Wetteren.
Merelbekenaars zullen zich kunnen laten vaccineren in Wetteren.