U bent hier

Nieuwsbericht: 8 Februari 2018

Nutswerken op kruispunten van Gontrode Heirweg met Fraterstraat en Sint-Jozefstraat

Van 12 tot en met 16 februari worden in opdracht van FARYS werken uitgevoerd aan de waterleiding op de kruispunten van de Gontrode Heirweg met de Fraterstraat en de Sint-Jozefstraat. Het gaat om voorbereidende werken voor de volledige heraanleg van de Gontrode Heirweg, die over enkele weken van start gaat. Om de hinder te beperken, worden de werken in de vakantie uitgevoerd.

Hinder en verkeerssituatie

Op 12 en 13 februari 2018 wordt er gewerkt aan de waterleiding in de Sint-Jozefstraat. Dan kan je niet meer van de Sint-Jozefstraat naar de Gontrode Heirweg rijden. In het stuk van de Sint-Jozefstraat tussen de Koning Boudewijnstraat en de Gontrode Heirweg is dan alleen plaatselijk verkeer toegelaten.

Op 14 februari wordt er in de voormiddag gewerkt op de hoek van het kruispunt van de Merelbekestraat met de Gontrode Heirweg.

Vanaf 14 februari ‘s middags tot en met en donderdag 15 februari wordt in de Gontrode Heirweg gewerkt ter hoogte van het kruispunt. In de Gontrode Heirweg geldt tussen de Sint-Jozefstraat en de Fraterstraat dan eenrichtingsverkeer in de richting van de Fraterstraat. Fietsers kunnen wel in beide richtingen door.

Op vrijdag 16 februari wordt in de Fraterstraat gewerkt onder het fietspad ter hoogte van het pand met huisnummer 1. Wie richting Gontrode Heirweg wil, moet dan omrijden via de Sint-Jozefstraat. Om de omleiding vlot te laten verlopen, geldt in de Sint-Jozefstraat tijdelijk eenrichtingsverkeer in de richting van de Gontrode Heirweg. Ook bussen van De Lijn volgen de omleiding. Op het kruispunt van de Sint-Jozefstraat met de Gontrode Heirweg geldt een stilstand- en parkeerverbod, zodat bussen genoeg ruimte hebben om te draaien. Fietsers zullen in het stuk van de Fraterstraat tussen de Sint-Jozefstraat en de Gontrode Heirweg wel nog in beide richtingen kunnen rijden. Ter hoogte van de werfzone onder het fietspad komt er een fietsersdoorgang op de rijbaan. De Gontrode Heirweg zal terug in twee richtingen open zijn.

Meer informatie

Wie meer informatie wil over de nutswerken, kan contact opnemen met projectverantwoordelijke Antoon Bruylandt van FARYS op het nummer 09 241 06 72. Van zodra alle details over de volledige heraanleg van de Gontrode Heirweg gekend zijn, brengt de gemeente alle buurtbewoners op de hoogte.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief