U bent hier

Nieuwsbericht: 23 augustus 2021

Openbaar onderzoek nieuw ontwerp-beleidsprogramma ‘Op weg naar circulair bouwen’ van 16 augustus tot 15 oktober 2021

De Vlaamse overheid organiseert een openbaar onderzoek over het nieuw ontwerp-beleidsprogramma ‘Op weg naar circulair bouwen’ vanaf 16 augustus tot en met 15 oktober 2021. De omschakeling naar een circulaire bouweconomie in Vlaanderen is nodig en niet alleen om de uitdagingen van de klimaatsverandering aan te gaan. We moeten ook efficiënter met grondstoffen omgaan en onze impact op het milieu moet verminderen. Dit nieuw ontwerp-beleidsprogramma geeft vorm aan deze circulaire ambities voor de Vlaamse bouwsector, dit voor de periode 2022 tot 2030.

De doelstellingen voor circulair bouwen in het nieuw beleidsprogramma dragen dan ook bij aan de maatschappelijke uitdagingen die gekoppeld zijn aan het inzetten van materialen en hulpstoffen. De grootste focus ligt op het circulaire beheer van materialen die zich in bestaande bouwwerken bevinden en op de circulaire keuzes bij het ontwerpen en (ver)bouwen van nieuwe of te vernieuwen bouwwerken. Dit beleidsprogramma vormt het nieuwe kader voor de overheid en de bouwsector om vanaf 2022 tot 2030 samen stappen vooruit te zetten richting een circulaire bouweconomie.

Iedereen kan het plan tijdens het openbaar nderzoek inkijken via de link en bezwaren indienen of opmerkingen overmaken per e-mail via beleidsplanbouw [at] ovam.be ()

of per post naar de OVAM, Stationsstraat 110, 2800 Mechelen.