U bent hier

Nieuwsbericht: 3 augustus 2021

Rodelandroute

ONTDEK RODELAND OP DE FIETS
op zondagnamiddag 12 september

Stap op zondag 12 september op je fiets voor een mooie tocht dwars door Rodeland. Tussen 13u en 18u wachten de Rodelandpartners je op bij de 16 stopplaatsen. Ze geven je met plezier een woordje uitleg over het gebied, hun acties of onderzoek of nemen je even mee de natuur in.

 

Hoe kan je deelnemen?

De fietskaart met de stops kan je vanaf begin september downloaden via www.rodeland.be of op papier afhalen aan het onthaal van het gemeentehuis en in de bibliotheken van Gavere, Melle, Merelbeke of Oosterzele. Volg de laatste weetjes ook op de Facebookpagina van het Rodelandproject.

De totale route is 43 km lang, maar je kan ook een kortere lus fietsen of meerdere korte lussen aan elkaar koppelen.

Tot en met 12 november zal de route aangeduid blijven met wegwijzers op de kruispunten. Je kan dan de hele route of de kortere lussen nog eens fietsen om de mooiste plekjes van Rodeland te ontdekken.

 

Wat is Rodeland?

Het Rodelandproject is een landschapsproject in de open ruimte op het grondgebied van de gemeenten Gavere, Melle, Merelbeke en Oosterzele. Het project vertrekt vanuit een uniek samenwerkingsverband tussen maar liefst 20 partners. Overheden, natuur- en landbouworganisaties en onderzoeksinstellingen werken er samen om het landschap rond de Makegemse bossen, het Gentbos, het Aelmoeseneiebos en de beekvalleien van de Gondebeek, de Driesbeek en de Molenbeek te versterken en verder te ontwikkelen.

 

Deelnemende partnerorganisaties

Natuur en Bos, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeente Merelbeke, Gemeente Gavere, Gemeente Oosterzele, Gemeente Melle, Bosgroep Midden-Oost Vlaanderen vzw, Departement Landbouw en Visserij, Natuurpunt Oosterzele, Natuurpunt Boven-Schelde, Boerenbond, Algemeen Boerensyndicaat, Boerennatuur Vlaanderen, Bos+, Universiteit Gent – ForNaLab, Proefhoeve Bottelare, Instituut voor Landbouw, Visserij en Voedingsonderzoek, Hogeschool Gent, Regionaal Landschap Schelde en Durme, Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen, Landelijk Vlaanderen.