U bent hier

Nieuwsbericht: 19 augustus 2021

Schoolstraten in Merelbeke

Wat is een schoolstraat?

Een schoolstraat is een straat/plein waar gemotoriseerd verkeer aan het begin en einde van de schooldag wordt geweerd (met uitzondering van de hulpdiensten). De straat is dan enkel toegankelijk voor voetgangers en fietsers. De schoolstraat moet zorgen voor een veiligere situatie in de directe omgeving van de schoolpoort.

Schoolstraat Landelijke Steinerschool Munte

In het voorbije jaar verliep de schoolstraat nog onder een proefopstelling. Na een positieve evaluatie zijn we verheugd deze te kunnen bestendigen.

Waar?

De mindervalidenparkeerplaats aan het begin van het plein mag gebruikt worden tijdens de schoolstraat. De nadar zal dus zo geplaatst worden dat oprijden naar deze parkeerplaats nog mogelijk is maar de rest van het plein afgezet wordt.

Wanneer?

  • Tussen 8 en 8.40 uur en 14.45 en 15.15 uur*.
  • *Op woensdag tussen 12 en 12.40 uur

Hoe?

Het uitrijden van het Munteplein is tijdens de organisatie van de schoolstraat ten allen tijde mogelijk, enkel inrijdend verkeer of doorgaand verkeer zal geweerd worden. De hulpdiensten en de bewoner van huis nr. 4 worden als enige toegestaan de schoolstraat in te rijden.

 

Schoolstraat Sint-Michielsschool + kiss & ride strook

Waar?

Tussen de school en de Bergstraat

Wanneer?

  • Op schooldagen tussen 8 en 16.20 uur

Hoe?

Er wordt elke schooldag een nadar geplaatst die de toegang af zal sluiten voor gemotoriseerd verkeer. Enkel voetgangers, fietsers, bewoners uit de ‘kleine’ Bergstraat (huisnummers 30-32-36-40-42) en hulpdiensten mogen er nog langs.

Kiss & Ride Triestlaan

Nu al is er een ingang in de Triestlaan. De kiss and ride strook zou voorzien worden op de strook die nu gereserveerd is voor de schoolbus.

Het principe van de kiss and ride strook is: niet parkeren enkel stilstaan op schooldagen tussen 7 – 17 uur. Doordat er niet geparkeerd mag worden, blijft de strook ook vrij voor de schoolbus.

  • kinderen voor lesbord
kinderen voor lesbord

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief