U bent hier

Nieuwsbericht: 18 Januari 2018

Storm op komst: hoe kan je schade voorkomen of beperken?

Het KMI verwacht dat het tijdens de nacht van woensdag op donderdag stevig zal gaan waaien. Je kan de waarschuwingen van het KMI volgen via www.​meteo.​be/​meteo/​view/​nl/​112905-​waa​rsch​uwin​gen.​html.

Bij stormweer wordt een bezoek aan bossen en parken sterk afgeraden. Door hevige rukwinden kunnen takken afbreken en naar beneden vallen. De  veiligheid van de bezoekers kan dus niet gegarandeerd worden. Blijf daarom weg uit bossen, parken en andere plaatsen met veel bomen tot de storm is gaan liggen.

In verschillende straten wordt op donderdag afval opgehaald. Zet het afval zo laat mogelijk buiten of wacht tot de volgende ophaling.

Via het e-loket van Brandweerzone Centrum kan je stormschade melden. Wanneer de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken het noodnummer 1722 activeert, kan je tijdens het noodweer het nummer 1722 bellen wanneer je de brandweer nodig hebt. Bel enkel het noodnummer 112 in geval van een levensbedreigende situatie.

Doven, slechthorenden en mensen met een spraakbeperking kunnen in geval van een levensbedreigende situatie de noodcentrales bereiken via de App 112 BE of SMS. Meer info: http://​www.​112.​be/​nl/​voor-​doven

Tips om je voor te bereiden vooraf, tijdens en na de storm kan je raadplegen via http://​www.​risico-​info.​be/​nl/​risicos/​natuurlijke-​risicos/​storm

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief