U bent hier

Nieuwsbericht: 20 maart 2019

Stormschade opgelopen op 10 maart?

Heel wat inwoners in onze gemeente hebben door de storm van 10 maart schade geleden.

De Vlaamse regering heeft de procedure opgestart om het stormweer van zondag 10 maart ll. te erkennen. Aan de gemeente werd gevraagd om de omvang van de schade bekend te maken. Als de storm later effectief wordt erkend als ramp, kunnen getroffen inwoners een tussenkomst aanvragen bij het rampenfonds.

 

Heb jij schade geleden door het stormweer van zondag 10 maart?

  1. Spreek je verzekeraar aan. Een tussenkomst van het Vlaams Rampenfonds (na erkenning) is er enkel voor goederen die niet verzekerd kunnen worden in een brandpolis “eenvoudige risico’s”. Check op overheid.vlaanderen.be/rampenfonds of je schade kan vergoed worden door het rampenfonds.
  2. Maak melding van de niet verzekerde goederen via dit e-formulier voor 5 april. Kan je het formulier niet zelf invullen? Vraag het dan aan je verzekeraar of kom langs bij de dienst onthaal van de gemeente.

 

Tip: Vraag aan je verzekeraar (van de brand- of autopolis) ook een attest van niet-tussenkomst als je verzekering de schade niet dekt. Zo’n attest heb je later nodig bij het indienen van een eventuele aanvraag voor een tussenkomst van het rampenfonds. Verzamel zelf alvast ook zoveel mogelijk bewijsmateriaal om achteraf de schade aan te tonen (foto’s, interventieverslagen brandweer/politie, offertes/facturen herstelling, …).

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief