U bent hier

Nieuwsbericht: 30 maart 2020

Structureel onderhoud R4 tussen Melle en Merelbeke - fase 1b 'afsluiten R4 Binnenring Merelbeke' start op vrijdag 03/04

Begin maart 2020 start het Agentschap Wegen en Verkeer met ingrijpende onderhoudswerken op de R4 tussen Melle en Merelbeke. Het wegdek wordt volledig vernieuwd tot op de fundering. Er komt een nieuwe, stillere asfaltverharding. Naast een nieuw wegdek komen er nieuwe greppels en nieuwe vangrails.

 

De werken zullen in twee grote fasen verlopen. Er wordt 1 rijrichting per jaar aangepakt en dat zal telkens 1 maand duren. Dit jaar voert de aannemer werken uit op de R4 richting Gent-Zeehaven, vanaf de afrit E40 tot aan de brug boven de Brusselsesteenweg (N9) in Melle (fase 1a + fase 1b). In maart 2021 voert de aannemer werken uit op de R4 richting Eeklo.

Timing werken 2020

Fase 1a: 9 maart - 17 april

Vanaf 9 maart werkt de aannemer op R4 richting Gent-Zeehaven van de afrit van de E40 tot aan de brug boven de Brusselsesteenweg (N9) in Melle. De afrit E40 in Merelbeke zal daarbij afgesloten worden.

Update 01/04: door de huidige omstandigheden heeft de aannemer zijn werkzaamheden op de R4 tijdelijk moeten stopzetten.
Sinds vorige week zijn de werken opnieuw gestart. De werken hebben hierdoor vertraging opgelopen, waardoor de aannemer alles in het werk stelt om de werken af te ronden tegen 17 april.

 

Fase 1b: 3 april - 10 april

Ipdate 01/04: Door de huidige omstandigheden wil het AWV de werkzaamheden aan de R4-binnenring nu toch volledig uitvoeren. Vanaf vrijdag 3 april (voor aanvang van de ochtendspits) tot en met vrijdag 10 april breidt de werfzone verder uit. De R4-binnenring wordt tijdens deze werken volledig afgesloten ter hoogte van Merelbeke. In deze fase wordt er ook gewerkt op de R4-binnenring (richting Eeklo) vanaf de afrit Merelbeke (van de R4 richting Gent-Zeehaven) tot aan de Fraterstraat. De R4-binnenring zal vanaf dan gedurende één week niet meer bereikbaar zijn. De aannemer werkt daarnaast ook verder op R4 richting Gent-Zeehaven van de afrit van de E40 tot aan de brug boven de Brusselsesteenweg (N9) in Melle. 

 

 

Meer informatie?

Meer informatie over de werken en de voorziene omleidingen kan je raadplegen op de webpagina van het Agentschap Wegen en Verkeer via http://www.wegenenverkeer.be/Merelbeke