U bent hier

Nieuwsbericht: 18 december 2020

Update Bergwijkbrug: de belangrijkste info op een rijtje

Op 4 januari 2021 is het eindelijk zover: die dag sluit de Bergwijkbrug. Over een periode van negen maanden wordt de oude brug ontmanteld en wordt er een nieuwe in de plaats gebouwd. Tegen eind september 2021 kan de spiksplinternieuwe Bergwijkbrug dan in gebruik worden genomen. Alle info over het verdere verloop van de werken en bijhorende minder-hindermaatregelen vind je via dit nieuwsbericht.

Er is al veel gezegd en geschreven over de werken aan de Bergwijkbrug. Misschien zie je het bos niet meer door de bomen en kan een overzicht helpen? Dan ben je hier aan het goede adres. Bekijk een info-video, lees er de recentste Bergwijkbrug-krant op na of surf naar de projectpagina om alles in detail te bekijken.

1. Video

In de video komen alle minder-hindermaatregelen aan bod. Ook over de omgedraaide voorrangsregeling aan het kruispunt Bergstraat-Hundelgemsesteenweg, waar veel vragen over worden gesteld, krijg je extra toelichting te horen.

2. Bergwijkbrug-krant

Lees hier de laatste editie van de Bergwijkbrug-krant.

Deze krant zal eind december ook nog in gedrukte vorm verspreid worden onder alle Merelbekenaars.

3. Projectpagina

Wil je het hele verloop van de werken in detail doornemen? Surf dan naar de projectpagina: www.merelbeke.be/bergwijkbrug.

 

Voor de realisatie van het EFRO-project Bergwijkbrug werkt het lokaal bestuur Merelbeke samen met de volgende projectpartners: De Vlaamse Waterweg nv, Agentschap Wegen en Verkeer en Provincie Oost-Vlaanderen.

  • De huidige Bergwijkbrug op de voorgrond, met daarachter de nieuwe in aanbouw.
De huidige Bergwijkbrug op de voorgrond, met daarachter de nieuwe in aanbouw.