U bent hier

Nieuwsbericht: 20 Januari 2021

Update Bergwijkbrug: R4 gaat komend weekend toe

Sinds begin januari is de Bergwijkbrug niet meer toegankelijk en zitten de werken er in een stroomversnelling. Om goed door te kunnen werken, zal vanaf vrijdag 22 januari, om 20 uur, de R4 in beide richtingen afgesloten worden ter hoogte van de brug. Op maandag 25 januari, om 6 uur 's ochtends, wordt de ringweg terug opengesteld voor alle verkeer.

Tijdens het weekend waarin de R4 gesloten wordt, zal het verkeer worden omgeleid via de volgende routes:

  • Rijd je op de binnenring, volg dan de omleiding via het op- en afrittencomplex Merelbeke en de E40 richting Oostende.
  • Rijd je op de buitenring, volg dan de omleiding via de R4-afrit KAA Gent/Gent Zuid richting UZ Gent, om van daaruit de oprit naar de E17/Gent-Centrum te nemen.

In principe hadden de ingrijpende werken en de bijhorende sluiting van de R4 vorig weekend al moeten plaatsvinden. Dat gebeurde toen in extremis niet omwille van onvoorziene omstandigheden.

Tijdens het verdere verloop van de werken aan de Bergwijkbrug zou de hinder voor het verkeer op de R4 beperkt moeten blijven. Wanneer er toch bijkomende hinder te verwachten valt, zal daar tijdig over gecommuniceerd worden via al onze kanalen.

Meer info

Als alles goed gaat, opent eind september van dit jaar de gloednieuwe Bergwijkbrug. Wil je meer te weten komen over het project, de ingelegde omleidingen en de minder-hindermaatregelen? Check dan de projectpagina op www.merelbeke.be/bergwijkbrug.

Projectpartners

Voor de realisatie van het EFRO-project Bergwijkbrug werkt het lokaal bestuur Merelbeke samen met de volgende projectpartners: De Vlaamse Waterweg nv, Agentschap Wegen en Verkeer en Provincie Oost-Vlaanderen.