U bent hier

Nieuwsbericht: 22 juni 2021

Werken Bergwijkbrug: Afsluiten R4 Binnenring en Buitenring voor afbraak stellingen nieuwe brug

De werken aan de Bergwijkbrug verlopen goed op schema. De nieuwe Bergwijkbrug is bijna klaar om op zijn definitieve plaats te worden geschoven. Ter voorbereiding hiervan zal de aannemer deze week de stellingen afbreken over de R4 die nodig waren voor opbouw van de nieuwe brug. Hierdoor moet de R4 Binnenring en Buitenring opnieuw gedurende één werknacht afgesloten worden.

  • De R4 Binnenring zal in de nacht van woensdag 23 juni (21u00) op donderdag 24 juni (05u30) afgesloten worden voor het verkeer. Het verkeer op de R4 Binnenring zal die nacht een omleiding moeten volgen via het op- en afrittencomplex Merelbeke en de E40 richting Oostende (afrit EXPO).
  • De R4 Buitenring zal in de nacht van donderdag 24 juni (21u00) op vrijdag 25 juni (05u30) afgesloten worden voor het verkeer. Het verkeer op de R4 Buitenring zal gedurende die nacht omgeleid worden via de tijdelijke afrit R4 Oude Gaversesteenweg richting rotonde Plataan om vervolgens via de Guldensporenlaan opnieuw de oprit R4 Binnenring te kunnen oprijden. Er wordt geen zwaar verkeer toegelaten in de Oude Gaversesteenweg.

Hierna gaat de laatste fase van de werken aan de Bergwijkbrug in en zet de aannemer alles op alles om tegen eind september de nieuwe brug volledig in gebruik te kunnen nemen.