U bent hier

Nieuwsbericht: 5 augustus 2021

Werken Bergwijkbrug: Bereikbaarheid kleine Fraterstraat

Het is zover. De laatste fase van de werken aan de Bergwijkbrug is ingezet. Nadat op 15 en 16 juli de brug onder grote belangstelling op zijn definitieve positie geplaatst werd, voert de aannemer de komende weken nog werken uit om de brug te verankeren in functie van een definitieve ingebruikname. De Bergwijkbrug zelf blijft ook nog afgesloten voor alle verkeer.

In functie van deze werkzaamheden wordt vanaf 2 augustus 2021 de werfzone ter hoogte van de Guldensporenlaan tijdelijk uitgebreid.

Alle omleidingen in het kader van de werken aan de Bergwijkbrug blijven nog behouden. Enkel de bereikbaarheid van de kleine Fraterstraat wijzigt in deze laatste fase.

Kleine fraterstraat enkel bereikbaar via de Hundelgemsesteenweg en de rotonde Plataan

Door de bijkomende inname van de Guldensporenlaan is de kleine Fraterstraat enkel bereikbaar via de Hundelgemsesteenweg en de rotonde Plataan. Het zal niet mogelijk zijn vanuit de R4 Buitenring of vanuit de Heidestraat nog naar de kleine Fraterstraat te rijden.

Omleiding

omleiding op luchtfoto

Het gemotoriseerd verkeer vanuit de Heidestraat volgt een omleiding via oprit R4 Binnenring naar complex Merelbeke richting R4 Binnenring. Ter hoogte van de Hundelgemsesteenweg kan het verkeer de afrit nemen richting Merelbeke waarbij het verkeer opnieuw over de Ringvaart rijdt richting rotonde Plataan. Het verkeer naar de Guldensporenlaan kan dan aan de rotonde de derde afslag nemen om zo de kleine Fraterstraat en Axxes te bereiken. Het verlaten van de kleine Fraterstraat blijft door de werken ook enkel mogelijk richting R4/Heidestraat.

Voor fietsers en voetgangers wordt er geen bijkomende hinder verwacht.

Deze werken duren normaal gezien tot begin oktober.

Het lokaal bestuur Merelbeke bekijkt momenteel nog samen met de aannemer en AWV gezien de duur van deze laatste fase of een betere bereikbaarheid van de kleine Fraterstraat mogelijk is. De signalisatie voor de omleiding werd in afwachting hiervan alvast bijgestuurd.

  • omleiding op luchtfoto
omleiding op luchtfoto