U bent hier

Nieuwsbericht: 23 juli 2020

Werken Bergwijkbrug: Start van de werken in augustus

De werken aan de Bergwijkbrug gaan eindelijk van start. We vervangen de oude Bergwijkbrug en voorzien tegen het najaar van 2021 een nieuwe Bergwijkbrug met aandacht voor alle weggebruikers.
Op maandag 3 augustus start de aannemer met fase 1 van de werken: de renovatie van de oevers van de Ringvaart. In functie van de voorbereidingen verwachten we hinder voor het verkeer op de R4 Binnenring vanaf vrijdag 24 juli.

Fase 1: Renovatie oevers Ringvaart

Doel

We starten met de renovatie van de beide oevers van de Ringvaart ter hoogte van de Bergwijkbrug vanaf maandag 3 augustus. Na de renovatie zullen schippers ook bij laag water veilig op de Ringvaart kunnen varen en worden verzakkingen aan de oevers vermeden. Daarnaast voeren we ook al voorbereidende werken uit voor de bouw van de nieuwe brug.

Timing

De werken zullen ongeveer één jaar in beslag nemen. Het einde van de werken aan de oevers van de Ringvaart is voorzien tegen 17 juli 2021 (begin bouwverlof).

Hinder

De werken brengen geen hinder met zich mee voor het verkeer op de Bergwijkbrug of in de Guldensporenlaan.
Ze brengen plaatselijk wel grote hinder met zich mee voor het verkeer op de R4 Binnenring en R4 Buitenring ter hoogte van brug naar aanleiding van het afbakenen van de werfzone en toegang van het werfverkeer.
Het verkeer op de R4 moet ter hoogte van de brug over één rijstrook langs de werfzone rijden.
Om de werken vlot te kunnen starten, gaat de aannemer met zijn voorbereidingen al wat vroeger van start. Zo verloopt vanaf vrijdag 24 juli 2020 het verkeer over één rijstrook op de R4 Binnenring ter hoogte van de brug. Vanaf zondag 16 augustus 2020 rijdt ook het verkeer op de R4 Buitenring ter hoogte van de brug over één rijstrook langs de werfzone. Tegen aanvang van het bouwverlof 2021 zou het verkeer op de R4 Binnenring en Buitenring opnieuw normaal moeten verlopen ter hoogte van de brug.


Hinder R4 Binnenring (24/07/20-17/07/21)


Hinder R4 Buitenring (16/08/20-17/07/21)

 

Wil je graag meer te weten komen over de werken van de Bergwijkbrug? Raadpleeg zeker onze webpagina via www.merelbeke.be/Bergwijkbrug of onderstaande folder voor meer informatie.

  • Bergwijkbrug
Bergwijkbrug