U bent hier

Nieuwsbericht: 6 april 2018

Werken E40: nieuwe fase van start op 11 april

Bij de werken van het Agentschap Wegen en Verkeer aan de bruggen van de E40 loopt de tweede fase stilaan op haar einde. De aannemer werkt nu nog in de rijrichting van Brussel naar Oostende. Hij werkt de bruggen verder af en de asfalteringswerken zijn volop bezig. In de nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 april is er een fasewissel. Vanaf 11 april zal er daardoor een nieuwe verkeerssituatie zijn op de E40. Ook voor de fietsers en voetgangers op de Oude Gaversesteenweg verandert de situatie op 11 april.

Nacht van 10 op 11 april: één rijstrook op de E40
Op 11 april wisselt de werfzone van kant. Tijdens die fasewissel verdwijnen alle markeringen en signalisatie van de huidige fase en komen er nieuwe in de plaats. Van 20 uur dinsdagavond tot 5 uur woensdagmorgen zal daardoor in beide richtingen maar één rijstrook beschikbaar zijn. Vanaf woensdag 11 april om 5 uur 's morgens rijdt het verkeer in beide richtingen over drie versmalde rijstroken.

Verkeerssituatie vanaf 11 april t.e.m. najaar 2018
Vanaf 11 april tot het najaar van 2018 werkt de aannemer verder in de rijrichting van Oostende naar Brussel. Het verkeer richting Brussel zal dan niet meer over de tijdelijke brug rijden, maar via een doorsteek op de rijrichting Gent rijden. Het verkeer in de richting van Gent zal over het nieuwe stuk weg van de E40 rijden. Om veiligheidsredenen mag je in de werfzone niet sneller rijden dan 50 kilometer per uur. Voor en na de zone geldt een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur.

Oude Gaversesteenweg afgesloten voor fietsers en voetgangers
Na de fasewissel wordt de Oude Gaversesteenweg weer afgesloten voor fietsers en voetgangers. Het is niet veilig de oude en tijdelijke bruggen over de Oude Gaversesteenweg af te breken als fietsers en voetgangers er door kunnen. Zij kunnen via de Hundelgemsesteenweg hun bestemming bereiken. Gelieve de signalisatie ter plaatse te volgen, zodat de werken op een veilige manier kunnen gebeuren.

Meer info
Wie verder op de hoogte wil blijven van de werken op de E40, kan altijd terecht op deze webpagina van het Agentschap Wegen en Verkeer. Je kan je ook inschrijven op de nieuwsbrief van het agentschap en krijgt eventuele updates dan meteen in je mailbox.
Wie vragen heeft, kan contact opnemen met het Agentschap Wegen en Verkeer via wegen.oostvlaanderen [at] vlaanderen.be

.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief