U bent hier

www.merelbeke.be/corona

Coronavirus

De Vlaamse en federale overheden hebben maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken en om de volksgezondheid te beschermen.
 
Op deze pagina vind je meer info over de nationale en lokale maatregelen, onze dienstverlening tijdens de coronacrisis en nuttige contactgegevens.

Maatregelen en dienstverlening

 

Info over de maatregelen van de federale en Vlaamse overheid tegen de verspreiding van het coronavirus. Je vindt ook meer info over de dienstverlening van het lokaal bestuur Merelbeke.

Mondmaskers

Zoek je meer info over mondmaskers?

 

Wat kan ik zelf doen?

Hoe kan ik vermijden dat ik besmet word of een besmetting doorgeef aan anderen?

Wat als ik ziek ben?

Ben je ziek? Blijf thuis en bel naar je huisarts (of naar 1733 tijdens het weekend).

Heb je vragen?

Heb je vragen, wil je meer info of ben je op zoek naar contactgegevens? Of heb je het moeilijk en wil je graag met iemand praten? Hier vind je een overzicht.

Merelbeke Helpt

Wat kun je doen tijdens deze periode om anderen te helpen in Merelbeke? Hoe kun je zelf hulp krijgen? We bundelen alle informatie over het aanbieden en krijgen van hulp op deze pagina. 

Medisch beschermingsmateriaal gezocht

Heb jij mondmaskers, alcoholgel of ander beschermingsmateriaal? Breng ze binnen bij het Sociaal Huis voor onze zorg- en hulpverleners.

Vrijwilligersverzekering

De Vlaamse Regering breidt de vrijwilligersverzekering uit naar alle burgers die de komende weken acties op poten zetten om buren en kwetsbaren te helpen tijdens de coronacrisis.

Noodopvang tijdens coronacrisis

Vanwege de huidige crisisperiode organiseert de gemeente Merelbeke in samenwerking met de scholen, buitenschoolse opvang en kinderopvanglocatie noodopvang voor onder andere baby's, peuters en kinderen uit het basisonderwijs (kleuter- en lager onderwijs).

 

Laatste nieuws

29 mei 2020

Het gemeentehuis en het Sociaal Huis bieden vanaf 2 juni weer alle dienstverlening aan. Voor de veiligheid van zowel burgers als medewerkers helpen ze je maximaal telefonisch of digitaal verder. Is je vraag of probleem niet telefonisch of online op te lossen? Dan kun je een afspraak maken.

20 mei 2020
Blauw mondmasker

De komende weken kunnen Merelbekenaren een gratis mondmasker afhalen bij de apotheken in Merelbeke. Die zijn aangekocht door het lokaal bestuur. Iedereen die geboren is in 2008 of vroeger krijgt er één, op vertoon van zijn of haar identiteitskaart.

12 mei 2020

Merelbeke annuleert alle gemeentelijke activiteiten en evenementen tot en met 31 augustus. De wekelijkse markt gaat wel opnieuw door vanaf 21 mei.