U bent hier

Noodopvang tijdens coronacrisis

Wie kan opvang aanvragen?

Indien je niet terecht kan bij je bestaande opvanglocatie, school of buitenschoolse opvang, kan je contact opnemen met het lokaal loket kinderopvang.

De opvang kan geen zieke kinderen of kinderen uit de risicogroep opvangen. Kinderen die ziek zijn, blijven thuis. Ouders van kinderen die ziek worden tijdens de opvang, moeten onmiddellijk hun kind komen ophalen.

 

Op zoek naar kinderopvang voor je baby of peuter?

Wanneer je niet meer terecht kunt bij je huidige opvang of een nieuwe opvangvraag hebt, kun je een aanvraag indienen. Jouw vraag wordt bekeken en doorgestuurd naar de locaties die zich opgegeven hebben om noodopvang te organiseren.

Er wordt steeds aandacht besteed aan de huidige contactbubbels van de kinderen. Indien mogelijk worden nieuwe kinderen tijdelijk apart opgevangen. De huidige leefgroepen blijven zoveel mogelijk behouden. Dit zijn maatregelen om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk tegen te gaan.

De opvanglocatie zal met de ouder een tijdelijk contract afsluiten en de basisafspraken overlopen. Als je kindje ziek wordt in de opvang, zal je onmiddellijk verwittigd worden met de vraag om je kindje op te halen. Voor baby's en peuters is de afspraak dat het begrip 'koorts' geldt vanaf 38 °C.

 

Opvang voor kinderen uit het basisonderwijs

Voor deze kinderen gaan we op zoek naar opvang op maat. Als de corona-maatregelen zorgen voor een nood aan noodopvang wordt deze georganiseerd. De noodopvang wordt voorbehouden voor personen uit de prioritaire doelgroep. Dit zijn mensen die niet in de mogelijkheid zijn te telewerken (cruciale sector) of voor kinderen uit een kwetsbare situatie.

Voor volgende datums wordt reeds noodopvang voorzien:

  • 9, 10, 12 en 13 november november: U kan zich hier aanmelden.

Hou deze pagina in de gaten voor eventuele bijkomende data.

Concreet

Wij zoeken mee naar oplossingen, maar kunnen ook geen garanties bieden. Neem zeker contact op met Sociaal Huis via sociaalhuis [at] merelbeke.be of 09 210 33 50 als je de opvang van je kinderen moeilijk geregeld krijgt.

 

 

 

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Waar?

Sociaal huis
Sociaal Huis
Hundelgemsesteenweg 357
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag: tot
Morgen: tot
enkel op afspraak

Contact

  • 09 210 33 50
sociaalhuis [at] merelbeke.be