U bent hier

Recyclagepark Hollebeek

Waar?

Hundelgemsesteenweg 952
9820 Merelbeke
Openingsuren deze week
Ma
tot (Enkel op afspraak)   tot (Enkel op afspraak)
Di
tot (Enkel op afspraak)   tot (Enkel op afspraak)
Wo
tot (Enkel op afspraak)   tot (Enkel op afspraak)
Do
tot (Enkel op afspraak)   tot (Enkel op afspraak)
Vr
tot (Enkel op afspraak)   tot (Enkel op afspraak)
Za
tot (Enkel op afspraak)   tot (Enkel op afspraak)
Zo
Gesloten

Contact

 
  • Telefoon09 210 35 10
afvalbeheer [at] merelbeke.be

Aangepaste dienstverlening vanaf 2 juli

Vanaf 14 april kun je weer bijna al je afvalsoorten afleveren in het recyclagepark van Merelbeke. Enkel asbestcementafval wordt tijdelijk niet aanvaard. Kom wel alleen als het echt nodig is en je je bezoek niet kunt uitstellen. Vanaf 2 juli kan je zelf je afspraak digitaal boeken.

 

Op afspraak

Met je rijksregisternummer kan je hier zelf je afspraak maken voor je bezoek aan het recyclagepark, waarna je een bevestigingsmail zal ontvangen. Ook voor groenafval maak je een afspraak. Wie geen afspraak heeft, krijgt geen toegang. Betalen kan enkel met bancontact aan de afritzuil.

Gebruikers met een toegangskaart (bedrijven, verenigingen, tweede verblijf,...) zullen nog even tot 11 juli een telefonische afspraak moeten maken op 09 210 35 10.  Iedere werkdag tussen 9 tot 12 uur en van 14 tot 16 uur zal een medewerker je oproep beantwoorden.

 

Bezoekers moeten een aantal strikte maatregelen volgen:

  • Sorteer je afval thuis. Je tijd op het recyclagepark is beperkt om zoveel mogelijk mensen de kans te geven om hun afval te lossen. Wie zijn afval niet op voorhand heeft gesorteerd, krijgt geen toegang.
  • Verlaat je voertuig niet als je in de eventuele wachtrij staat. Ook wie te voet of met de fiets komt, schuift mee in de wachtrij.
  • Max. 1 persoon per voertuig stapt uit om te lossen. Enkel voor zware stukken mag een tweede persoon je helpen. Laat je kinderen thuis.
  • Respecteer min. 1,50 m afstand met alle andere personen.
  • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.

 

Aangepaste openingsuren

  • Het recyclagepark blijft iedere werkdag en op zaterdag open van 9.30 tot 12 uur en van 12.45 tot 17 uur. De laatste bezoeker wordt een kwartier voor sluitingstijd binnen gelaten.
  • In de periode van 12 juli tot 14 augustus wordt een structurele zomerregeling toegepast. Het recyclagepark is dan geopend van maandag tot en met zaterdag geopend vanaf 9 tot 12 uur en van 12.45 tot 15.15 uur.

 

Meer info over de maatregelen: www.merelbeke.be/corona/maatregelen-en-dienstverlening

 

Wat?

Het recyclagepark is een diftarpark. Dit betekent dat aan de verschillende afvalsoorten een ander tarief hangt, afhankelijk van de kostprijs van hun verwerking. De belasting die hierop aangerekend wordt, is afhankelijk van het aantal kilogram afval.

Let wel: het containerpark is enkel toegankelijk voor voertuigen minder dan 3,5 ton. Vrachtwagens zijn dus niet toegelaten.

 

Hoe?

  • Om het recyclagepark binnen te rijden heb je je identiteitskaart nodig, daarna wordt de slagboom automatisch geopend.
  • Om als bedrijf gebruik te maken van het recyclagepark, moet je een toegangskaart aanvragen. Hiervoor betaal je een waarborg van 7,5 euro. Als je de kaart wil gebruiken, moet je je bedrijfsgegevens voorleggen (adres, telefoonnummer, BTW-nummer, contactpersoon). Een bedrijf heeft geen recht op gratis toegangsbeurten. Vanaf het eerste bezoek wordt 1 euro toegangsgeld aangerekend.

Betalend en niet-betalend gedeelte

Het recyclagepark is verdeeld in een niet-betalende en een betalende zone. Je kan op de plattegrond van het recyclagepark bekijken waar je met welke afvalsoort precies terechtkan.

 

In het niet-betalende gedeelte kan je terecht met 

In de betalende zone kan je terecht met

De parkwachter wijst de weg naar de juiste container voor jouw afval.​ Huisvuil, dierlijke afvalstoffen en gemengde/niet-gesorteerde afvalstoffen worden niet aanvaard in het recyclagepark.

Heb je twijfels over de sorteerregels? Vraag de parkwachters dan om inlichtingen.

 

 

 

 

WeegbrugEen parkwachter die je verderhelpt op de weegbrug.

Om het betalende gedeelte binnen te rijden, moet de bezoeker eerst langs de weegbrug passeren, waarna de parkwachter het afval controleert. Nadat de auto met het afval is gewogen, kan de bezoeker via de slagboom de betalende zone binnenrijden.

Kostprijs ​​

Je kan aan de uitrit betalen met bancontact of je kan binnen je toegangskaart opladen voor 10, 20 of 50 euro. Gelieve bij cashbetaling het voertuig aan de gebouwen te parkeren zodat je de uitrit niet blokkeert.

Tip: Volg rustig de stappen die op het scherm verschijnen. Tik je code zeker niet te vroeg in, anders moet je de betaalcyclus opnieuw doorlopen en kan je niet wegrijden zonder de hulp van de parkwachters.

1 zuiver bouw- en sloopafval 0,04 euro/kg
beton
  vlak glas  
houtafval
boomwortels
2 onbrandbaar bouwafval 0,13 euro/kg
gipsafval
landbouwplastiek
restglas
  grofvuil  
roofing
3 asbestcementafval 0,20 euro/kg

Tip om een hoge rekening te vermijden

Als je verschillende afvalsoorten in de betalende zone wil lossen die elk tot een andere prijscategorie behoren behoren, dan rij je best voor iedere afvalsoort opnieuw over de weegbrug. Doe je dit niet, dan wordt alles wat je lost aan het duurste afvaltarief gerekend.

Sluitingsdagen

Maandag 05/04/21Paasmaandag
Zaterdag 01/05/21Dag van de Arbeid
Donderdag 13/05/21Onze-Lieve-Heer Hemelvaart
Maandag 24/05/21Pinkstermaandag
Zondag 11/07/21Feest van de Vlaamse Gemeenschap
Woensdag 21/07/21Natonale feestdag
Zondag 15/08/21Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart
Maandag 01/11/21Allerheiligen
Dinsdag 02/11/21Allerzielen
Donderdag 11/11/21Wapenstilstand
Maandag 15/11/21Koningsdag
Zaterdag 25/12/21Kerstmis
Zondag 26/12/21Tweede kerstdag