Repair Café

Repair Café

Wat?

Kapotte spullen herstellen is helaas vaak duur en omslachtig. Daarom is een Repair Café opgericht: een gratis bijeenkomst voor inwoners en herstellers.

Tijdens een Repair Café kan je jouw kapotte spullen (laten) herstellen samen met de hulp van vrijwillige reparateurs. Gereedschap en materiaal zijn aanwezig.

Het kan gaan om een haperende cd-speler, een lekke fietsband, een wollen trui met een gaatje, een broodrooster die dienst weigert, kapot speelgoed,...

Repair Café in Merelbeke:

 

Repair Café in Merelbeke:

 • Zaterdag 3 oktober 2020 van 10 tot 16 uur in het Lokaal Dienstencentrum De Merelaar (Poelstraat 37, Merelbeke).AFGELAST*
 • Zaterdag 5 december 2020 van 10 tot 16 uur in het Lokaal Dienstencentrum De Merelaar (Poelstraat 37, Merelbeke).
 • Zaterdag 13 maart 2021 van 10 tot 16 uur in het Lokaal Dienstencentrum De Merelaar (Poelstraat 37, Merelbeke).
 • Zaterdag 5 juni 2021 tijdens Niets gaat verloren, het jaarlijkse Fair Share Repair Festival (Kerkplein Merelbeke centrum).

*Tijdelijk worden er geen fysieke Repair Café's georganiseerd wegens de te nemen maatregelen om het Coronavirus te bestrijden.

Wil je graag je spullen toch laten herstellen? Neem dan contact op met de Merelaar. Zij zullen aan één van de vrijwilligers vragen om naar jouw toestel te kijken.

Wie?

Het Repair Café opent zijn deuren voor iedereen.

Hoe?

Wanneer je een toestel hebt dat stuk is, maar wel nog gemaakt kan worden, dan neem je telefonisch of per mail contact op met de Merelaar. Je licht toe over welk toestel het gaat en wat het probleem precies is. Als je een e-mail stuurt, probeer dan ook een foto van het toestel/probleem te nemen.

De Merelaar gaat op zoek naar een enthousiaste hersteller/ster. Vanaf het moment dat er een hersteller/ster is gevonden, zal de Merelaar contact met je opnemen om het toestel te komen brengen.

Wanneer het toestel gemaakt is (of duidelijk is dat het niet meer maakbaar is) en terug bij de Merelaar terecht gekomen is, dan wordt je hiervan op de hoogte gebracht. Je kan je toestel dan komen halen (op afspraak) bij de Merelaar.

Prijs?

Het Repair Café is gratis. Worden nieuwe onderdelen gebruikt bij de herstelling, dan worden die wel aangerekend.

Uitzonderingen

Tijdelijk kan je geen fietsen laten repareren via het Repair Café.

Contact:

Poelstraat 37

T 09 / 218 97 70

E-mail ldc.demerelaar [at] zorgband.be

Bekijk ook

 • Door vegetarisch te eten (dus minder dierlijke producten zoals vlees of vis) en te kiezen voor meer plantaardig voedsel, pak je meteen vier belangrijke problemen tegelijk aan.

 • Bij de productie van biologisch voedsel wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met milieu, dier en mens.

   

 • Een evenement duurzaam organiseren hoeft niet moeilijk te zijn. Je kan rekening houden met mobiliteit, afval, energie, water,…

 • Tips om insecten en hardnekkig ongewenst kruid te lijf te gaan zonder chemische bestrijdingsmiddelen.

 • Tijdens de Dag van de Aarde brengen we de grenzen van onze aarde onder de aandacht!

  Tijdens de Dag van de Aarde brengen we de grenzen van onze aarde onder de aandacht!

 • Op zaterdag 1 juni 2019 tovert ‘Niets gaat verloren’ het Kerkplein van Merelbeke Centrum om voor het jaarlijkse Fair Share Repair Festival! Geniet tussen 9.30 en 13 uur samen met vrienden, familie, buren en onbekenden van heel wat activiteiten die (h)eerlijke handel, korte keten en hergebruik promoten.

   

  Fotoverslag 1 juni 2019

 •  

  Wist je dat er bijna een hele emmer water nodig is om een mooi wit A4-blad te maken. Of dat er in een lekkere hamburger zeker 2500 liter water zit verborgen? Maar ook onze jeansbroek slorpte 8000 liter op!

  Ga samen met andere Merelbeekse gezinnen de wateruitdaging aan! Na inschrijving ontvang je elke week een nieuwe uitdaging voor het hele gezin.