U bent hier

Samen Veerkrachtig in Merelbeke

Het leven zit vol uitdagingen, kleine en grote. Elke dag komt er heel wat op ons af. En dat kan veel van je vragen. Maar hoe komt het dat sommigen daar beter mee omgaan dan anderen? Het antwoord: veerkracht!

'Samen Veerkrachtig' is de slogan van een regionaal project rond geestelijke gezondheid. Van 1 maart 2018 tot 1 maart 2019 slaan de lokale besturen van de regio Schelde-Durme de handen in elkaar om de veerkracht van hun inwoners te versterken. Want wie voldoende veerkracht heeft, staat sterker en positiever in het leven, veert terug bij stress en tegenslag en kan zich aanpassen aan nieuwe uitdagingen. Veerkracht heeft veel te maken met wat je denkt, voelt en doet. Dat kan je trainen door middel van de 10 fit-in-je-hoofd-stappen, die je kan vinden op www.fitinjehoofd.be. Ook je leefomgeving speelt een grote rol: een warme buurt, beweegmogelijkheden, ontspanning en cultuur ... Jouw gemeente is dus de plaats bij uitstek om veerkracht te versterken.

Van 1 maart 2018 tot 1 maart 2019 vinden in de deelnemende gemeenten workshops, voorstellingen, infomomenten ... plaats. Hou dus zeker de UiT-agenda in de gaten! Wil je nu al aan de slag? Geef je veerkracht dan een boost met de oefeningen op www.fitinjehoofd.be.

Probeer eens iets nieuws

Elke gemeente krijgt één tip van 'fit in je hoofd' om extra in de kijker te zetten. Voor Merelbeke is dat 'probeer eens iets nieuws'. Nieuwe dingen en verrassingen zorgen ervoor dat je hersenen gestimuleerd worden, je je beter in je vel gaat voelen en je zelfvertrouwen groeit! Zelfs kleine veranderingen kunnen je een nieuwe boost geven! In de UiT-kalender vind je een heleboel activiteiten die je waarschijnlijk nog niet geprobeerd hebt. Of misschien vind je wel een nieuwe uitdaging op www.vrijwilligmerelbeke.be of aan het vrijwilligersloket in het Sociaal Huis. Ook thuis kan je nieuwe dingen uitproberen. Kook eens iets wat je nog nooit gemaakt hebt of maak deze maand elke avond een wandeling. Nog inspiratie nodig? Vraag het dan eens aan een buur die je nog niet zo goed kent!

Activiteiten in Merelbeke

In Merelbeke vinden verschillende activiteiten plaats. Hou regelmatig deze pagina in de gaten voor updates!

Activiteit Datum Tip 'fit in je hoofd' Inschrijven of meer info
10 000 stappen mei 2018 beweeg www.10000stappen.be
Filmvoorstelling Inside Out 18 mei 2018 - 19u algemeen www.merelbeke.be/weekvandeopvoeding
Workshop 'Zeg (niet) dat ik het kan' 23 mei 2018 - 19u30 algemeen www.merelbeke.be/weekvandeopvoeding
Brainstormavond ‘Vrijwillig meewerken aan een warm en sociaal Merelbeke’ 24 mei 2018 - 19u30 probeer eens iets nieuws/ ga ervoor https://www.merelbeke.be/brainstormavondvrijwilligerswerk
Mantelzorgmoment: Voorstelling 'Pappi' van Pierke Pierlala 16 oktober 2018 - 19u30 algemeen inschrijven
Voorstelling Manu Keirse: 'Over verdriet en verlies' 5 november 2018 - 19u30 praat erover www.merelbeke.be/manukeirse

 

 

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Waar?

Sociaal huis
Sociaal Huis
Hundelgemsesteenweg 357
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag:Gesloten
Eerstvolgende openingsdag:(18/10) tot
enkel op afspraak

Contact

  • 09 210 33 50
sociaalhuis [at] merelbeke.be

Bekijk ook